orzeu napisał(a):

|
Na tvp masz tez programy Zakowskiego, Lisa, lewicowy Punkt Widzenia przy czym cala tvp2 nalezaca do lewicy. Rownowaga zachowana. W radiach publicznych pis przegrywa. Moze troche jest go w jedynce ale w trojce a zwlaszcza w euro w ogole go nie ma.
|
Orzeu jak wiem, że wyciąganie prostych wniosków,generalizowanie, podawanie niczym nie popartych faktów, opieranie się na usłyszanej a nie własnej opinii jest domeną polityków ale nie wiedziałem, że podążasz ich tropem. Proponuję wsłuchać się w słowa Kwaśniewskiego do Dorna:
"Ludwiku Dornie, Sabo nie idźcie tą drogą" - cytat z pamięci wiec może niedokładny.
Jeżeli uważasz, że trójka nie jet propisowska to albo - wykorzystując frazeologię Dorna- łżesz bo tak Ci wygodnie i to pasuje do Twojej tezy, albo nie wiesz o czym piszesz bo nie słuchasz 3.
ja słucham jej od lat. Trojki i tylko trójki pod każdym kierownictwem. Od grudnia 2009 i czasów Jacka Sobali radio jest silnie propisowskie. Natomiast od czasów katastrofy smoleńskiej doprawdy trzeba mieć wyjątkowo złą wolę albo być ignorantem aby tego nie zauważać.
Słucham trójki ze względów sentymentalnych, muzycznych i estetycznych. Słucham trójki bo mam centrowo konserwatywne poglądy więc propisowskość mnie nie przeraża a nawet czasem cieszy (nie lubię lewicy w każdym jej przejawie). Ale nazywajmy rzeczy uczciwie. Trójka chce być przeciwwagą dla lewicowych rozgłośni i lewicowych programów. Nie na darmo goszczą tam Ziemkiewicz, Janecki, Wróblewski, Sakiewicz. W porządku. Dobrze. Ale nie wmawiajmy ludziom, że media opanowała lewica i poza niewielkimi obszarami (Pospieszalski, Stankiewicz, RM) wszyscy spychani sa na margines a życie toczy się w Antysalonie.