JEDREK76 napisał(a):

Jędrek , co Ty w ogóle porównujesz?
Ci kolesie mają satyryczny program w prywatnej rozgłośni i może Ci się to podobać, może nie , możesz ich do sądu pozwać o obrazę uczuć - natomiast nie porównuj błazenady w zetce do czystej propagandy(na serio) w jedynce.
A że film Janka przejdzie do historii, razem z filmami Leni - to dla mnie nie ulega wątpliwości, bo to nie jest film o bólu, utracie tylu osób , tylko de facto film mający pokazać jacy to śmiecie z tych wszystkich co ośmielili się krytykować Kaczyńskiego , jacy zdrajcy ,jak to teraz przyszedł czas by ratować kraj i wybrać wiadomo kogo i jak to przez spisek, podstępnie i zupełnie nieprzypadkowo ZABITO naszego prezydenta.
Dlaczego to manipulacja? - dlatego że nie mamy do czynienia z materiałem na żywo, tylko wycinkiem, swoistym 'geatest hits' i oglądając to(a ciężko było) ja nie miałem złudzeń że to było wszystko idealnie przemyślane - Wszystkie demony w głowie Pospieszalskiego znalazły ujście w tym dziele.Zamiast filmu o żałobie mamy plucie na wszystkich w około + próbę wkręcenia jak największej ilości ludzi że mamy do czynienia nie z wypadkiem ale z zamachem w który wszyscy są zamieszani.
I do tego piękny sposób na udawanie idioty - Ja tego nie mówiłem, to ludzie mówili.Wiesz to jest tak jak by sobie wziąć kamerę i nakręcić np 10 godzin wypowiedzi różnych kibiców, potem wybrać najlepsze kąski i chcąc udowodnić tezę że kibice to debile - puścić to w TV.
Jaka propaganda, jaka manipulacja, przecież sami mówili...