Wyświetl pojedynczy post
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2010, 00:46
Generalnie jeśli chodzi o bramkarza, to w pierwszej kolejności bym przedłużył kontrakt Pawełkowi. Jednak mimo wszystko równocześnie poszukałbym kogoś, kto przynajmniej na papierze jest wyraźnie lepszy. Wiem, wiem - tak sobie można pisać... Jednak, a nóż... Rozejrzeć się warto. Kolejne testy dwudziestu bramkarzy w okresie przygotowawczym nie mają sensu i mam wrażenie, że tylko zaburzają rytm przygotowań. Lepiej mieć gotową - przynajmniej w jak największym stopniu - kadrę w trakcie przygotowań. W najgorszym przypadku zostajemy... z nie tak wcale dramatycznym Pawełkiem. Kolejną istotną sprawą powinno być przedłużenie kontraktu z Ba. Chyba nikomu nie trzeba udowadniać, że jak ten gość solidnie przepracuje z drużyną przygotowania, to może być dla nas kimś więcej niż Stilić lub Krivets dla Lecha, a może nawet najlepszym graczem w lidze. Mimo pojawiających się sceptycznych głosów wobec Alvareza, jego też postarałbym się wykupić, jednocześnie negocjując z Regginą niższą kwotę transferu. Myślę, że 200-300 tys. euro, to rozsądna kwota. Wracając jeszcze do pozycji bramkarza, to przemyślałbym opcję (tu nie będę oryginalny) Onyszki. W zasadzie na chwilę obecną powinniśmy szukać bramkarza, napastnika i lewego skrzydłowego. Kirm i Łobodziński to prawi pomocnicy, na lewej od biedy może grać Małecki, w sumie nieźle radzi też sobie Brożek Piotrek, ale potrzebowałby konkurencji. Diaza natomiast zostawiłbym na reprezentacyjnej pozycji lewego obrońcy.
Odpowiedz cytując