Wyświetl pojedynczy post
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2010, 23:50
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Na tvp masz tez programy Zakowskiego, Lisa, lewicowy Punkt Widzenia przy czym cala tvp2 nalezaca do lewicy. Rownowaga zachowana. W radiach publicznych pis przegrywa. Moze troche jest go w jedynce ale w trojce a zwlaszcza w euro w ogole go nie ma. Zreszta radia prywatne docieraja wszedzie i tu pis przegeywa z kretesem. Gazety i internet tez docieraja wszedzie. Rola tvp jest o wiele mniejsza niz sadzisz.
I najwazniejsze. O ile Pospieszalski czy tvp sa tendencyjni to nie mozna powiedziec ze klamia czy manipuluja a jedynie przedstawiaja swoj punkt widzenia. Tego nie mozna powiedziec o niektorych gazetach czy programach. Nie ma znaku rownosci miedzy dziennikarstwem a'la Pospieszalski a np. Michnikiem ze o takich wirtuozach klamstwa jak Urban czy Zakowski nie wspomne.
W Twoich słowach znalazło się bardzo wiele prawdziwych informacji. Jako obywatel naszego Kraju, który od wielu wielu lat płaci podatki, pracuje w kraju, chociaż miałem okazję stąd wyjechać, ale postrzegam współczesny patriotyzm jako dobrą pracę na rzecz ojczyzny. NIE ŻYCZĘ SOBIE żeby publiczna, powtarzam PUBLICZNA TV była albo PISu albo SLD albo PO. Żadna partia polityczna nie ma prawa mieszać łap w publicznych mediach (prywatne mogą robić co chcą w ramach ustanowionego prawa) a i jeszcze jedno, osobiście g.... mnie obchodzi co w publicznej TV myśli dziennikarz i jaki ma swój punkt widzenia, albo mówi jako pracownik Państwowej Instytucji, która ma spełniać misję, albo wyraża swoje opinie i przedstawia punkt widzenia jako osoba prywatna. Rzetelny dziennikarz ma przedstawiać fakty a nie je komentować. Niestety masz inne zdanie ale wg mnie TVP nie tylko jest stronnicza ale bardzo często manipuluje faktami, nie chce mówić dosadniej że kłamie (chociaż mam na ten temat swoje zdanie i to poparte dowodami a nie tylko odczuciami) Nawet jeśli nie kłamie i nie manipuluje tak jak powiedziałeś, a jest li tylko wyłącznie stronnicza, to już sam ten fakt DYSKREDYTUJE ją na rynku mediów. I proszę nie porównujcie i nie przedstawiajcie przykładów że inne media robią to samo, mają do tego prawo są mediami prywatnymi i jako takie trzeba je postrzegać, czy to się nam podoba czy nie, możemy dać wyraz swojego niezadowolenia po prostu wyłączając odbiornik. Niestety MEDIA PUBLICZNE z racji ustawowej i kulturowej misji mają być Obiektywne, bezstronne i w jakikolwiek sposób nie dające opinii publicznej możliwość wątpienia w to co przedstawiają.
Ostatnio edytowane przez robin hood : 29.04.2010 o godz. 00:26.