Wyświetl pojedynczy post
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2010, 17:53
Kobieta_Wislak napisał(a):Wyświetl post
nie, nienormalne
4 miesiące to stanowczo za długo i po piersze - może za często wyciągasz kolczyk i naruszasz tym strupa i nie moze się to zagoić, albo co mocno prawdopodobne masz uczulenie na materiał z którego jest kolczyk - ja mam tak ze złotem, dziurki mam zagojone od nastu lat ale jak włożę złote kolczyki to od razu mam tam stan zapalny i krew - więc spróbuj z wykonanym z innego materiału - ale daj kilka dni sobie na ten inny materiał bo stan zapalny sam z siebie nie minie Ci od razu...
i kup sobie jakąś maść w aptece na trudno gojące się rany żeby to uspokoić !
No kolczyka wyciagam do czyszczenia i odkażania tak raz na tydzień.

Co do materiału to nie sądzę, bo nigdy nie miałem, uczulenia na srebro. Owszem, mój ojciec ma, ale ja od paru lat noszę srebrną biżuterię (np. bransoletę na ręce) i nigdy problemu nie było. Pierwszego kolczyka miałem natomiast ze stali chirurgicznej, i z nim było tak samo.
Spróbuję jeszcze ze złotym

Może wina w tym że śpię w nim (na tym boku nawet) i przez sen podrażniam ucho?

Kobieta_Wislak napisał(a):Wyświetl post
aaa i tak osobiście ode mnie, sie zastanów po co w ogóle Ci ten kolczyk, facet wygląda lepiej bez takich "gadżetów", albo inaczej, facet w kolczyku wygląda źle ...
No wśród moich znajomych grupy zwolenników kolczyka u mnie i jego przeciwników rozkładają się 50/50. Ale mi osobiście się bardzo podoba To nie jest jakiś wielki jak u amerykańskich raperów, tylko takie małe świecidełko

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź
Odpowiedz cytując