Ejdzbiol napisał(a):

|
Ja w sumie nie wiem o co się z kolei tak pieklimy, teraz pomyślmy chwilę. Cholera, przecież w środku pola mamy Sobola, Mąkę, Ba (PRZEDŁUŻYĆ!!!), Jirsaka, Gargułę, Diaz'a a miejsca starczy tylko dla dwóch! Na skrzydła mamy przecież też zawodników: Kirm, Łobo, Mały, Boguski, Brożek, Diaz (i baaardzo ewentualnie Garguła). Na boki obrony (zakładając że Alva zostanie) Alvarez, Singlar, Diaz, Brożek, Burliga. Na środku jak na razie stalowi Marcelo i Głowacki i chyba Cleber, który ma jeszcze kontraktu pół roku no i Kowalski teraz wypożyczony do Piasta, Jopowi chyba podziekujemy. Dwie nisze w których mamy komedie to atak i bramka. W ataku mogą grać Christov, Brożek, Mały, Boguski z tymże dwóch może obsadzać skrzydła. Nie wiem czy Christov jest wypożyczony na rok czy pól ale tak czy inaczej jak odejdzie to nie ma nikogo jeśli Brożek nie ma formy! Tu trzeba szukać wzmocnień!
|
Co do napastników to zgoda 100%, przynajmniej jednego klasowego powinniśmy pozyskać.
Natomiast chyba zbyt optymistycznie oceniasz nasze skrzydła... Łobo? Jak dla mnie dalej gra piach. Mały? Bardziej bym go widział za dwoma napastnikami. Brożek Piotr? Proszę Cię... patrzmy na nich z perspektywy gry w Europie, a nie w Wodzisławiu czy Gliwicach...
Jak dla mnie powinniśmy pozyskać trzech zawodników - 2 szybkich i dobrze wyszkolonych technicznie skrzydłowych oraz klasowego napastnika. A za to sprzedać z Łobo (nie wart tych pieniędzy) i Kirma, na którym być może po Mistrzostwach zarobimy.