Wyświetl pojedynczy post
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2010, 21:06
W grze Wisły od przyjścia pana Henia niewątpliwie widac postęp. Nie tylko w wynikach, ale z każdym meczem sama postawa piłkarzy jest lepsza.
Dziś nie było takiego pressingu z naszej strony jak z Lechem, ale umówmy się- Piast co mógł zrobić to zrobił w pierwszej połowie, w drugiej praktycznie nam nie zagroził [coś tam miał niby, ale umówmy się... ].
Juszczyk- strzał Muszalika chyba nie do obrony, po za tym nic nie puścił więc w porządku, ale z dwojga złego, pewniej mi się mecz ogląda jak między słupkami stoi sobie Mario.
Paweł Brożek- niby chwalony, ale mi się nie podoba. On ma być naszym snajperem, a zachowuje się jak rasowy... ofensywny pomocnik. Jest wysoka wygrana i nie chcę szukać dziury w całym, ale na mecze takie jak z Lechem czy następne z Legią i Cracovią (wiadomo, że derby to derby) Paweł musi byc snajperem takim, jakim był ostatnimi czasy.
Co do goli- pierwszy niestety na pewno ze spalonego, ale co do drugiego... Z tej jednej powtórki na C+ z linią ja wyłapałam to, że nie było spalonego, ew. taki dosłownie 2u centymetrowy. Sytuacja tak stykowa, że spokojnie można było to puścić. Na szczęście najwięcej pretensji mają komentatorzy C+ w tym "wielki piłkarz" Rosłoń. . .

Na następne mecze mam nadzieję tylko taką, że poziom będzie jeszcze rósł [a czemuż by nie]; na najważniejsze potyczki, że motywacja będzie większa ; noi kilka zmian bym widziała: np. Issa za Jirsaka! I niestety Tomasa pasowałoby się pozbyć, bo Krzysiu Mączyński przy większej ilości szans na grę może być dla nas bardzo pożytecznym graczem. Wszedł na ileś tam minut i pokazał się lepiej niż Czech. Gdyby więcej grał, miał lepsze czucie tej piłki i kolegów, może by jeszcze jakaś tam bramka padła.

A na wakacyjne mercato- sprzedać byle gdzie byle jak najszybciej tego Hristova. Tak mignął gdzies tam na koniec i aż mi coś po zębach przejechało- on ma kontrakt z miejsca do grudnia, a o niebo lepszy Ba [choć inna pozycja] tylko do czerwca (mam nadzieję, że będzie przedłużenie).

Tym optymistycznym akcentem na dzisiejszy wieczór, przechodzę jeszcze do... nauki mam nadzieję, że z podobnym skutkiem jak dziś Wisła. {sorry za małą dygresję}
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując