Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2010, 13:34
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj upływa termin odpowiedźi Prezydenta na moją ostatnią interpelację (23 pytania) w sprawie stadionu i zadzwoniłem do UMK z przypomnieniem, ale niestety otrzymałem przez telefon informację, że dostanę dziś pismo od Prezydenta informujące o przedłużeniu terminu do 30 kwietnia, ze względu na to, że ZIKIT nie miał czasu przygotować odpowiedźi, bo miał ważniejsze sprawy... Zadzwoniłem więc do ZIKIT, ale pani dyrektor Niedziałkowska jest na urlopie do przyszłego tygodnia, a jej zastępców podobno nie ma w siedzibie ZIKIT, więc prosiłem o połączenie z jakimkolwiek z pracowników, którzy zajmują się stadionem, lecz niestety nikt tam nie odbiera telefonu. Chyba tam nikt nie świadczy pracy, a mi tłumaczą, że mają ważniejsze sprawy...
do Arapaho: albo burdel albo nikt się tym nie zajmuje... ja też się tym irytuję, że nikt nic nie robi, a my się denerwujemy... bo dla nas stadion jest najważniejszy, dla nich tylko dodatkowa praca, a wolą przecież spokojnie zjeść "kebaba z czosnkiem" i wypić herbatkę w godzinach pracy. A później na sesjach i komisjach jeszcze mnie beszczelnie proszą, żebym nie składał interpelacji, bo musza odpisywać. Sic!
do Kuba: w sprawie tych krzesełek byłem u zastępcy prezydenta ds. inwestycji Trzmiela i powiedział mi, że on nie widział tych krzesełek, a za wybór ich odpowiada pani dyrektor Niedziałkowska, która nie odbiera komórki. Miał być prezydent Majchrowski na stadionie i zobaczyć stan prac, ale podobno ze względu na śmierć pracownika nie był i wizytował tylko stadion po drugiej stronie błoń. Przecież mógł przyjechać parę dni później. Natomiast Trzmiel powiedział mi też, że mają być te krzesełka wystawione na stadionie w dniu otwartym 1 maja, tyle że wtedy już może być za późno, żeby zmienić zamówienie, a dalej nie ma oficjalnego potwierdzenia tej daty jako dnia otwartego. Chyba nie chcą żeby kibice przyszli. Dzisiaj jeszcze zadzwonię, a jutro podejdę ze skargą za te zaniechania jego pracowników i może się coś ustnie dowiem więcej...
ps. gdybym był prezydentem to bym osobiście sprawdził i rozliczył tych nierobów z pracy!
A dzisiaj komisja sportu RMK na stadionie przy Kałuży...
http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=15416&sub=biezacy_plan
To po prostu skandal. Dziwię sie, że żaden dziennikarz nie potrafi opisać w ogólnopolskiej lub chociaż lokalnej prasie tego burdelu, niekompetencji w nadzorze nad inwestycją, "pracowitości" urzędników, podejścia do sprawy tak ważnej nie tylko dla kibiców, ale i wizerunku oraz finansów miasta. Niech ktoś im w końcu jakkolwiek dobierze się do tyłka, by choć przez chwilę zaczęli profesjonalnie pracować....

A my płacimy podatki na tych obiboków i darmozjadów - za co?!
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując