Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2010, 00:49
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Zrozumieć Jarosława Kaczyńskiego... Nawet próba tego mi nie wychodzi.

Jarkowi wymiotło pół rodziny i drugą połówkę partii i jakoś daje radę. Szczerze po czymś takim nie ma dobra większego niż spokój a on idzie na konfrontacje. Jak go zrozumieć? Kamikadze? Ja widzę jeden powód takiego kierunku, dla mnie jest to marzenie o władzy.

Dawno przestałem wierzyć w slogany o ojczyźnie, o nowej Polsce. To wszystko przy ogromie tej tragedii to zwyczajne .......enie. Ja nie daje się łapać na to że papa Jarek się poświęca i robi to z przymusu.

Oczywiście można próbować go rozumieć. Wielu było którzy dla większego dobra robili bardzo dziwne rzeczy, czy można ich zrozumieć, pewnie wielu próbuje, są tacy którym się udaje, mi nie.
Co rozumiesz w tym przypadku przez pojęcie spokój Nie wystawianie kandydata, czy też wystawienie innej osoby jest równoznaczne z kolejną porażką pokaźną różnicą i marginalizacją partii a zarazem wizji państwa jaką ta opcja prezentuje. O tym, iż polityka jest dążeniem do władzy wspomniałem już wcześniej i dla mnie jest to jak najbardziej naturalne.
Twierdzisz, że idzie na konfrontacje, owszem wybory są konfrontacją, ale w dobrym tego słowa znaczeniu. Chyba, że chodzi Ci o coś innego ale jak na razie przynajmniej ze strony Kaczyńskiego nie widzę prób zagrywek nie fair.

Edit. Dlaczego bez trzymanki Dlatego, że puścił wypowiedzi ludzi rozgoryczonych nie tylko tragedią, ale sposobem uprawiania polityki Na co dzień zamiast Janka Pośpieszalskiego macie "Szkło kontaktowe" i wypowiedzi telefoniczne tamtejszego "ludu" w guście "skandaliczne luki w uzębieniu ma Lech Kaczyński, jak ktoś taki może być Prezydentem, przecież On się nawet normalnie uśmiechać nie potrafi". To ja podziękuję wolę jednak Janka Pośpieszalskiego i Ewę Stankiewicz (współautorkę najlepszego dokumentu jaki widziałem pt. "Trzech kumpli") i autentycznych ludzi wkur...ych tragedią jaka się wydarzyła i wcześniejszymi manipulacjami mediów.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 27.04.2010 o godz. 01:01.