Wyświetl pojedynczy post
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.04.2010, 15:35
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Arti
gdyby nie tragedia smoleńska to kandydatem PiSu byłby Lech Kaczyński, więc to co sugerujesz jest Twoją wizją, czy też interpretacją działań Jarosława.
Żądzę władzy tudzież brak chęci "wypracowania wspólnej polityki kraju przez rozmowy-porozumienie partii reprezentujących pewne-różne grupy" dostrzegasz jedynie po jednej stronie debaty publicznej
Tusk i Jego kompania to istne anioły dążące do porozumienia... zapewne poprzez propozycję , albo pójdziecie na współpracę albo "wyginiecie jak dinozaury". Wystąpienia Palikota, Sikorskiego, Komorowskiego, Niesiołowskiego i innych z pewnością dążyły do zawierania kompromisów.

Wasza wściekłość z jednej strony jest pocieszająca bo widać, że obawiacie się porażki, z drugiej dołująca bowiem miałem nadzieję, że jednak rozmawiać zarówno na forum jak i w kampanii wyborczej można będzie w inny sposób niż dotychczas.

http://fakty.interia.pl/raport/wybor...ydenta,1469975
A kto tu się wścieka Jędrku? Czyjej porażki mam się obawiać i z jakiego powodu?
Czy wygrana lub porażka którejkolwiek strony zmieni to, że muszę pracować na swoje utrzymanie, płacić podatki itd. itp.?
Po prostu nie lubię tego towarzystwa, uważam że nie działa ono na rzecz silnego i zdrowego państwa i dlatego jego upadek w takiej formie w jakiej dziś się prezentuje mnie ucieszy.
A co do wypracowania wspólnej polityki... to obecna sytuacja niestety zupełnie nie wskazuje na takie możliwości nad czym ubolewam.