Ja moze nie bede sie bawil w typowanie kazdego meczu kolejek ktore pozostaly ale wydaje mi sie ze zarowno My, Lech, Legia jak i Ruch wszystkiego nie wygramy. Kazdemu zdarzy sie jakas wpadka. A jestesmy w takiej zajebostej sytuacji ze jesli np Lechowi i Legii zdarzy sie wpadka w postaci remisu to my mozemy soebie w tych 5 meczach pozwolic na remis i porazke
Moim zdaniem nie ma bata abysmy Mistrza nie zdobyli!
Wisła:
mozemy przegrac z Legia lub zremisowac, co tu duzo mowic jest to najciezszy mecz jaki nas czeka. Derby wygramy na 99%, po kompromitacji w tamtej rundzie teraz chłopaki musza dac z siebie 200%. Uwazam ze oni by sie pod ziemie zapadli gdyby nie wygrali tych derbow - choc oczywiscie moze byc roznie bo to jest sport i mozemy przewarzac a przegrac znowu 1:0.
Co do pozostalych naszych meczow moze sie zdarzyc jakas wpadka chociaz watpie w to, nie wygrac ze slabym Piastem (i coz ze na wyjezdzie) czy Korona i Odra u siebie to by była przesada.
Lech:
Jedyne mecze gdzie ktos im moze urwac punkty to uwazam ze te wyjazdowe. Watpie aby u siebie dali ciała z wykartkowana Lechia, coraz słabsza Polonia B., czy tez juz opadajacym z formy Zagłebiem. Ale Slask czy Ruch nie obrazilbym sie gdyby ich zatrzymał
Legia:
Nygusy Łazienkowskiej wysmiewani przez swoich kibicow wreszcie wzieli sie za gre z ambicja. Moze ich gra nie wyglada jak gra Barcelony ale widac ze sie staraja bo nie chca byc totalnym posmiewiskiem i szczerze mowiac podoba mi sie to bo pomimo ze w pilke grac nie umieja to chociaz wykazuja ambicje a nia w polskiej lidze mozna wygrac wszystko...
Spojrzałem teraz na terminarz Legii i... jest zajebiscie trudny! Koron (W), Ruch (W), Wisła (D), Polonia W. (W), Bełchatów (D). Jak dla mnie to moga wygrac 5 meczow z rzedu jak beda mieli farta a i moga przegrac 5 meczow z rzedu lub zremisowac i nie bede zdziwiony.
Ruch:
Mysle ze skupia sie na PP. W koncu tam wystarczy rozegrac tylko 2 mecze i graja w PE a w lidze maja jeszcze 5 spotkan i musza liczyc na potkniecia rywali. Do tego terminarz ligi jest tak napiety a oni jeszcze gdzies musza upchac te mecze pucharowe. Mysle ze niemozliwoscia jest aby zarowno w lidze jak i Pucharze dawali z siebie 100% w kazdym meczu. Uwazam ze odpuszcza lige chociaz stac ich w lidze na zwyciestwa z Legia czy Lechem i moze je odniosa ale na koniec zadowola sie 4 miejscem i PP. Tym bardziej ze terminarz tez maja ciezki a patrzac na ich ostatnia forme to nie jest ona najwyzsza (a moze juz sie oszczedzaja na Puchar?- no bo wybaczcie ale wczoraj nie dac sobie rady z Lechia ktora grała w 10. Juz nie chodzi nawet o to ze od razu musieli wygrac 4:1 ale o to ze ogolnie grali slabiej a bylo ich o 1 wiecej)
Moim zdaniem tabela koncowa bedzie wygladała nastepujaco
1. Wisła
2. Lech
3. Legia
4. Ruch
Jesli chodzi o dol tabeli to uwazam ze zespoly majace w tej chwili 27 pkt sa juz bezpieczne. W sumie wystarczy im jedno zwyciestwo i 30 oczek na koncie bo watpie aby na 5 meczow druzyny pokroju Arki czy Piasta wygrały po 3 mecze. A wiec kandydatow mam 4: Odra, Polonia W, Piast, Arka
Odra:
Cracovia (W), Arka (D), Zaglebie (W), Slask (D), Wisła (W).
Ich szans upatruje w meczach u siebie z Arka czy Slaskiem. Mysle ze druzyna ta zostala tak wzmocniona ze stac ich na przynajmniej 2 zwyciestwa u siebie. A i w meczach z Cracovia czy Zagłebiem moga urwac pkt. Z nami wiadomo musza przegrac
Zdobycze 6-9 pkt
Polonia W:
Bełchatow (D), Jaga (D), Cracovia (W), Legia (D), Polonia B (W)
Oni na wyjazdach graja przyzwoicie, chyba nawet lepiej niz u siebie tak wiec uwazam ze kazdy z tych meczow sa w stanie wygrac jak i przegrac. Nie zdziwia mnie zadne wyniki w kazdym z tych meczow
Daje im te 6-7 pkt
Piast:
Wisła (D), Lechia (W), Slask (D), Arka (W), Cracovia (D)
W 26 kolejce zycze im porazki

Z Lechia tez latwo nie beda mieli. Slask moga pokonac a pozniej wazny boj z Arka i byc moze na koniec z Cracovia ktora bedzie juz pewna utrzymania.
6-7 pkt ale jak pisalem wczesniej mysle ze to i tak bedzie za mało
Arka:
Jaga (W), Odra (W), Bełchatow (D), Piast (D), Slask (W)
Trudne mecze. Jaga ma 27 pkt i jeszcze by im sie to zwyciestwo przydalo aby byc pewnym utrzymania dlatego sadze ze pokonaja Arke. Pozniej czeka ich Odra ktora rowniez potrzebuje pkt i watpie aby zawiedli w tym meczu. Potem maja 2 mecze u siebie. 2 sa w stanie wygrac jak zagraja na 110% i jeszcze beda mysleli ze dadza rade sie utrzymac. Pozniej Slask ktory mysle ze wygra z wrogiem, co najgorzej zremisuje
6-7 pkt (te 6 pkt to i tak taki optymistyczny wariant jak dla mnie)
A wiec tak jak na gorze strzelam ze tabela pozostanie bez zmian juz do konca to i na dole tak typuje. Polonia W po tym 2 tygodniowym odpoczynku zaczela cos grac i jak mowie azdy mecz sa w stanie wygrac, Odra W sie wzmocnila i czas działa na ich korzysc natomiast Piast jest w slabej formie, to samo Arka. Uwazam ze wlasnie Arka i Piast spadna.
Co tu duzo mowic, emocji nie zabraknie. Terminarz jest tak scisly ze niemal od tamtego tygodnia do 15 maja codziennie czekaja nas mecze Ekstraklasy. Super bo nawet nie ma czasu na zbyt wielkie przewidywania bo tabela zmienia sie z dnia na dzien i z dnia na dzien mamy wiecej puzzli ulozonych. Wszystko wyjasni sie szybciej niz nam sie wydaje przeciez koncowe rozstrzygniecia mozemy poznac nawet za 15 dni
Wisła Mistrz, Lech 2 miejsce i znowu balonik peknie, Legia 3 miejsce ale nie zagraja w pucharach bo zagra w nich zdobywca PP (moim zdaniem Ruch) - i tego zycze Legii dla dobra kibicow. Spadaja sledzie i Piast, szkoda ze zostaje Cracovia ktora w obecnej chwili powinna grac w I lidze i tam walczyc o awans mam nadzieje sportowy a nie przy zielonym stoliku.
Mialem sie nie rozpisywac troche sie rozpisalem, ale jak mozna zaanalizowac 5 kolejek w jednym zdaniu