|
Co tu dużo pisać, typowy mecz walki na remis.
Bardzo dobry mecz Sobolewskiego ale i całej obrony Lewandowski i spółka wczoraj nie pograli sobie przy Marcelo i Jopie, choć powiem szczerze osobiście byłem pełen obaw co do gry tego ostatniego ale widać nie potrzebnie bo oprócz tam chyba jednej czy dwóch sytuacji zagrał bardzo dobry mecz.
Trzeba pochwalić Mariusza Pawełka, też występ dobry, uratował nas tam pod koniec meczu wychodząc przed pole karne i wybijając głową.
Może będę się powtarzał ale znowu Łobodziński gra więcej niż przeciętnie, walczy, strzela jest coraz lepiej.
Odnośnie stałych fragmentów gry, moim zdaniem Małecki nie powinien wykonywać rzutów wolnych te jego balony w pole karne doprowadzają mnie do nerwicy, piłka leci dość długo i wszyscy w polu karnym zdążą się ustawić łącznie z bramkarzem.
Już w drugim meczu pod rząd, widzę strzały za pola karnego Diaz, Łobodziński jest to czego nam brakowała bo nie koniecznie musimy wchodzić z piłką w pole karne, wycofać przed szesnastkę, bo ma kto uderzyć - Sobolewski, Diaz, Łobodziński, więcej precyzji i będzie dobrze.
Nie można chłopakom odmówić zaangażowania, mobilizacji i woli walki widać było na boisku że walczymy o każdą piłkę. Kirm porażka, nie wiem co się dzieje z tym gościem boi się o własne zdrowie żeby się kontuzji nie nabawić przed MŚ w RPA bo nie rozumiem jego asekuranckiej gry, boi się pojedynków.
W moim odczuciu faul Gancarczyka na żółtą zasłużył ale drugą żółtą powinien dostać za dyskusję z sędzią, nie wspomnę już o grze na czas Lecha w ostatnich minutach meczu, za co też powinny być żółte kartki.
Nie chce tu w jakiś sposób usprawiedliwiać arbitra. Być może , nie chciał być głównym bohaterem meczu i sypać kartkami na lewo i prawo, wiedział o co toczy się gra, sędziował w angielskim stylu pozwalając na mocną, twardą grę.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|