Wyświetl pojedynczy post
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2010, 11:35
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
"Ja forum kibiców Wisły czytam tylko rano po śniadanku. Po części ich sygnaturek widać, że mają jakiś olbrzymi kompleks Lecha." Może mi ktoś wreszcie wytłumaczyć czemu kibice Wisły mają kompleks Lecha?
Jasne. Po pierwsze Wisła od kilkunastu miesięcy nie wygrała z Kolejorzem (kompleks bezpośrednich spotkań). Po drugie Lech w ostatnich dwóch latach odniósł większe sukcesy w pucharach europejskich niż Wisła (kompleks europejskich pucharów). O ile pierwsze nie ma większego znaczenia (ale jest w stanie tymczasowo podbudować rozbuchane ego i wyolbrzymione oczekiwania) to zeszłoroczne wyczyny Wisły w pucharach europejskich są bardzo przykrym wspomnieniem dla Wisły (kompleks polega na tym, że to Lech był numerem jeden jako klubowy reprezentant w Europie w ostatnich dwóch latach).
Lech ostatni raz mistrzostwo Polski zdobył 17 lat temu, Wisła wygrała ligę w tym czasie siedem razy - i tutaj faktycznie jest przepaść: wielu ludzi z Poznania czuje frustrację i bezsilność (kompleks polskiej ligi). Kompleks Lecha trwa i będzie się powiększał do czasu zdobycia tytułu. Lech ma też jeszcze jeden problem - kompleks pucharów, bo nie miał szansy zagrać w eliminacjach Ligi Mistrzów, Wisła grała kilkukrotnie (kompleks Ligi Mistrzów). Wisła wyrobiła sobie markę seryjnymi sukcesami w lidze i występami w Europie w ostatniej dekadzie. Lech zaczyna dopiero wyrabiać sobie pozycję na szczycie. Tutaj kompleks pozycji.

W kompleksach jest 3:2, więcej mają poznaniacy Bezpośrednie pojedynki to drobnostka w porównaniu z tytułami mistrzowskimi, więc Wisła jest w nieporównywalnie lepszej sytuacji.

Dziś bezpośredni pojedynek i pewna okazja na zmianę. Wygra Wisła - wyleczy kompleks bezpośrednich pojedynków. Lech pogłębi kompleks ligowy. Będzie remis: Lech utrzyma dobrą passę bezpośrednich meczów, ale mistrzostwo znów się oddali. Wygra Lech: Wisła pogłębi kompleks bezpośrednich pojedynków, Lech zwiększy szanse na mistrzostwo.

Puchary pozostają nietknięte, szansa na leczenie dopiero latem
Powód: poprawki
Ostatnio edytowane przez prober : 24.04.2010 o godz. 11:46.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując