Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2010, 02:51
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dlatego że sam samolot to chyba najmniejszy z problemów i błędów.Gdyby wprowadzono procedury, obostrzenia po Mirosławcu - lepiej przygotowywano się do tego typu eskapad, to mimo sprzętu z ubiegłej epoki, wszyscy by żyli.
Gdzie temat flota - to oczywiście kamyczek do Tuska.Mnie to osobiście o tyle dziwi że ten temat jest wałkowany od lat bodajże 17tu a już od czasu katastrofy z Millerem gdzie leciał 26 letnim helikopterem - wydawało się że nikt politycznie nie będzie rozgrywał tematu nowych maszyn.
Ja wcale nie uważam, że to najmniejszy z problemów.
A fakt uciekania przed koniecznością zakupu nowych samolotów mnie absolutnie nie dziwi - to PO rozgrywało go politycznie, słynne "tanie państwo" miało polegać chyba na wiecznej prowizorce i dziadostwie. Zresztą, słowa Millera po wypadku okazały się prorocze - dopóki nie dojdzie do tragedii, to nikt się tym nie zajmie. Doszło do dwóch.

Klich jest synonimem porażki, człowiekiem, który na swoim stanowisku skompromitował się już dawno. Być może masz rację, że po katastrofie w Mirosławcu powinny zostać opracowane nowe procedury - choć trudno mi uczciwie powiedzieć, czy stare faktycznie są złe, czy to nie zawiódł "czynnik ludzki".

Taki gorzki żart - może jednak pomysł z lataniem czarterami nie był taki głupi? Przynajmniej za wszystko odpowiadaliby fachowcy wyposażeni w wysokiej klasy, w miarę nowoczesny sprzęt.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!