Wyświetl pojedynczy post
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2010, 23:19
Jędrek - mój post odnosi sie do MEDIÓW, nie do Ciebie... więc nie masz powodu "odbijać piłeczki". Natomiast uważasz, że "godniejszym" miejscem jest aleja zasłużonych, czy gdzieś tam w podziemiach Kościoła Św. Piotra i Pawła?

Wynikło nieporozumienie, wszyscy myśleli że chodziło o Panteon. A ten nie jest gotowy, stąd decyzja o zmianie miejsca pochówku na odpowiednie. Nie rozumiem też ogłaszania pochowania w Panteonie Narodowym, na stronie IPN, skoro podobno pan Lasota rozmawiał z metropolitą i ustalił że nie zostanie pochowany w Panteonie. Kto tu z kogo robi durnia?

McDave -
Cytat:
Uchwałą Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej z 1921 r., krakowski zespół urbanistyczny na Wawelu, stał się jedną z oficjalnych Rezydencji Prezydenta Polski. Do dziś nie istnieje taki akt prawny, wydany przez władze niepodległej Rzeczypospolitej (nie licząc decyzji stalinowskiej KRN, ustanawiającej na Wawelu muzeum), który znosiłby ten zapis.
Stąd też m.in. komnaty prezydenckie na Wawelu.

Co do zabytków, to akurat wiem sporo na ten temat Owszem Konserwator mógłby mi zabronić czegoś tam, ale Naród by mi nic nie mógł zrobić.
Ostatnio edytowane przez dj_ibutti : 22.04.2010 o godz. 23:26.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS