Wyświetl pojedynczy post
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2010, 17:28
MCDave napisał(a):Wyświetl post
Jestem Polakiem. Wawel należy do narodu. Tak się złożyło że kardynał Dziwisz jest aktualnie tymczasowym zarządcą Wawelu. Nie muszę być katolikiem żeby decydować kto powinien, a kto nie powinien decydować o tym zabytku i narodowej ikonie.
Co to za bzdurny argument o "tymczasowosci".
Tak sie sklada ze tez jestes "aktualnie tymczasowym obywatelem Polski". Do czasu smierci.
Tak sie sklada ze na swiecie wszystko jest "aktualnie tymczasowe" ( super sformulowanie, z dedykacja " "). Czy to prezydent, czy to stanowisko w dowolnej pracy, czy relacje pomiedzy ludzmi. Dozywotnie to moze byc ewentualnie wiezienie.
14-letni syn do ojca "aktualnie tymczasowo mozesz mi zabronic alkoholu, za 4 lata juz nie". Ojciec: "ale dzisiaj moge wiec to robie"
Pilkarz do trenera "aktualnie tymczasowo masz szczescie ze jestes trenerem mojego klubu bo inaczej bym w zyciu nie zagral na lewej stronie". Trener: "ale dzisiaj moge wiec to robie".
Kazdy do kazdego "aktualnie tymczasowo cos tam cos tam". Kazdy 2 do Kazdego 1 "ale dzisiaj moge wiec to robie"
MCDave do Dziwisza "Tak się złożyło że kardynał Dziwisz jest aktualnie tymczasowym zarządcą Wawelu" ......
WISŁA PANY !!