|
Mnie natomiast od dłuższego czasu martwi nasza skuteczność, stwarzamy sobie okazję za okazją dosłownie wchodzimy z piłką w pole karne i nagle nie ma kto wykończyć akcji, albo za mocne podanie albo znów za bardzo chcemy zostać asystentami ( mówię o sytuacji Brożka), cieszy fakt że się chłopak w końcu odblokował ale jego gra dalej przynajmniej w moim odczuciu daleka jest od ideału.
Kolejny mecz na plus w wykonaniu Wojtka Łobodzińskiego, widać że się stara, ruchliwy, dośrodkowania mu nawet wychodzą więc chyba idzie ku lepszemu.
Bardzo podobała mi się gra naszych bocznych obrońców, przynajmniej z wysokości trybun było widać w szczególności w przypadku Alvareza, jak gra na obieg często pokazywał się Łobodzińskiemu, kilka wrzutek dobry mecz w jego wykonaniu.
Zastanawiający jest fakt że po raz kolejny nie zobaczyłem an boisku Hristova nie wiem co jest tego powodem, czy ten chłopak na prawdę ma jakieś problemy z aklimatyzacją czy jest nie przygotowany do sezonu.
W końcu doczekałem się na strzały z daleka, jeszcze nie dawno w ogóle nie próbowali a teraz może i nie były one idealne, ale zaczynamy straszyć za pola karnego parę razy próbował Diaz i chyba Łobodziński co prawda niecelnie ale to też już jakiś sygnał dla obrońców drużyny przeciwnej że za pola karnego także możemy być groźni.
Szkoda Głowackiego głupia kartka wyklucza go za ważnego meczu a Małecki może w końcu przestanie tak wywijać tymi rękami, gestykulować bo jak tak dalej pójdzie to będzie zbierał takie bezmyślne kartki co może się dla nas źle skończyć.
Fakt faktem w tym meczu Małecki był jednym z lepszych aktywny na lewej stronie, dużo biegał, walczył i wypracował bramkę - ale powtórzę jeszcze raz bez tego machania rękami przed arbitrem bo to i tak nic nie pomaga a jeszcze może nam zaszkodzić.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|