Cytat:
|
Sabaton śpiewa o PW a nie o Kaczyńskim i ani oni ani ja nie napisałem, że nagranie jest w jakiejkolwiek nawet formie, hołdem dla LK, o czym abstrahujesz.
|
Pisząc najpierw zdanie o Gruzinach oddających niesamowity hołd Lechowi Kaczyńskiemu a w następnym zdaniu używając na jego początku słowa ,,także''' , masz chyba świadomość , że dla przeciętnego użytkownika języka , będzie to oznaczało zrównanie tych dwóch sytuacji i wpisanie ich w jakiś jeden ogólny kontekst.
Cytat:
|
Najprawdopodobniej śmierć LK, przyczyniła się do ukazania się nagrania akurat w tym czasie,
|
być może a może nie .
Cytat:
|
obliczonego na klasyczne rozbicie merytoryki mojej wypowiedzi i zastąpienie jej dyskusją o wyimaginowanym niczym.
|
Nie o wyimaginowanym niczym , tylko o stanie zaślepionego uniesienia dążącego do mitologizacji osoby i prezydentury Lecha Kaczyńskiego . Z czymś z czym mamy do czynienia ze strony środowisk PiSowskich , związanych z PiSem i popierających Prezydenta , od dnia tamtej tragedii.
Tutaj piękny przykład charakteryzujący to zjawisko.
Cytat:
Wiele osób protestowało we pod kurią przeciw tej decyzji.
margines społeczności Krakowa. Protesty są niepoważne i świadczą o niezrozumieniu, że wkroczyliśmy na nową drogę przemian w Polsce, które zmierzają ku odrodzeniu moralnemu i duchowemu.
A intelektualiści?
Stan duchowy części elit intelektualnych to osobny problem. Czas to wszystko uleczy. Jeszcze będziemy dumni, że Maria i Lech Kaczyńscy - wspaniała, prawie królewska para spoczywają na Wawelu.
|