Wyświetl pojedynczy post
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2010, 10:20
Boleck napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie dziwne, podczas gdy w czasie kryzysu Europa zastanawiała się jak pieniądze trwonić, to rząd PO myślał jak je oszczędzić i skąd je wziąć - bardzo dziwne myślenie, którego efekty widać.
Jeśli weźmiemy pod uwagę wielkość przewidywanej dziury budżetowej to w ogóle o jakim oszczedzaniu mówimy, chyba że oszczedzanie polega na powiększaniu długów. Jeśli nawet rząd PO nie wpompowywał takich ilości pieniędzy publicznych w gospodarke to czynił to również dlatego bo ich zwyczajnie nie miał. Podobnie było ze szczepionką na świńską grypę. Ja się akurat cieszę, że tak w tych dwóch sprawach wyszło ale co do szczerości rządowych intencji nie jestem zwyczajnie przekonany. Jeśli jednak były one szczere to bez dwóch zdań + dla PO.

I tak dla ciekawostki:
Cytat:
Minister przyznał, że jest "trochę prawdy" w twierdzeniu, że obniżki podatków i składki rentowej za rządów Prawa i Sprawiedliwości pozwoliły Polsce bezpiecznie przejść przez kryzys. Przypomniał jednocześnie, że za obniżkami głosowały także inne partie, również Platforma Obywatelska. Rostowski dodał, że zmniejszone podatki pozwoliły na niewprowadzanie dodatkowych pakietów stymulacyjnych dla gospodarki w czasie spowolnienia.

http://niezalezna.pl/blog/show/id/2361

Cytat:
Wracając do reformowania, nie wróżcie z fusów, chyba że doskonale znacie projekty ustaw PO, to może wklejcie je, chętnie poczytam, mam nadzieję, że przyszły prezydent nie będzie maniakiem wetowania.
Nie twierze, że nie masz racji, ale orientujesz się może jaki procent zawetował Pzdr