Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2010, 03:14
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie został na to stanowisko demokratycznie wybrany. Jeżeli nie widzisz problemu, tym gorzej dla Ciebie.
Przeprowadź eksperyment myślowy, zamieniając w tej sytuacji PiS z PO. Wyniki zachowaj dla siebie.
To jest właśnie problem z PO i jego zwolennikami - po trupach do celu. Nie ważne, że te złe praktyki jeszcze bardziej zdezelują nasze życie publiczne - liczy się deal, opanowanie IPN-u.

Nie stawiaj też znaków równości między gestami wdzięczności a gestami zamiast realnych działań. Tu również - jeżeli nie widzisz różnicy, to albo nie jesteś szczery, albo masz problem. Kaczyński został uhonorowany z powodu REALNYCH DZIAŁAŃ, które za życia podjął. Działań niebezpiecznych i kontrowersyjnych. W ich wyniku mamy teraz świetne kontakty z Gruzją, co w przyszłości może mieć przełożenie na realne korzyści.

Pierwszym harcownikiem Senyszyn.
Właśnie nie -gdyby było odwrotnie to też bym miał takie samo zdanie - Komorowski na dziś spełnia funkcje Prezydenta i nie może wcielać się w rolę poprzednika.On nie może robić tego co chciałby zrobić poprzednik a nie zdążył, tylko to co on uważa za najlepsze.Nie po to konstytucja dała mu te uprawnienia, szczególnie że jest bez wyjścia - terminy gonią(pewnie wolał by to olać) a coś trzeba zrobić.
Być może jakimś wyjściem jest oddanie tego do TK ale ja osobiście jestem zdania że niezależnie od okoliczności, ten komu konstytucja daje uprawnienia,powinien podejmować decyzje zgodnie ze swoim sumieniem a nie poprzednika.
I jeszcze jeden kamyczek - IPN jest i będzie rozgrywany ale nie czarujmy się że są tam jakieś wielkie petardy które mogą mieć jakiś choćby średni wpływ na politykę w naszym kraju - Wszystko co miało być już zdetonowane, zdetonowane zostało -sama ta instytucja funkcjonuje od 11 lat więc oczywistym jest że zostały tam jakieś ochłapy.

ps - ja tych realnych działań nie widzę..jak zmniejszą akcyzę na Gruzińskie wino to może zobaczę
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.04.2010 o godz. 03:18.
94 - Allah Akbar!!