1q2 napisał(a):

ps a co do Komorry i podpisu/weta/TK jeśli chodzi o IPN to jak by to brutalnie nie zabrzmiało - ja jeśli mam na niego głosować to oczekuję tego że nie pójdzie w jakąś histerie by robić coś wbrew sobie , tylko odpisze ustawę za którą głosował.Nie dla tego że jestem za tą ustawą, tylko dlatego że chce mieć prezydenta który nie będzie marionetką czy też człowiekiem nastawionym tylko i wyłącznie na poklask.
Na dziś on jest głową państwa i nie może robić rzeczy wbrew sobie, tylko dlatego że jego poprzednik taki miał zamiar.Nie ma już poprzednika a on nie jest od tego by kontynuować jego politykę.
|
Nie został na to stanowisko demokratycznie wybrany. Jeżeli nie widzisz problemu, tym gorzej dla Ciebie.
Przeprowadź eksperyment myślowy, zamieniając w tej sytuacji PiS z PO. Wyniki zachowaj dla siebie.
To jest właśnie problem z PO i jego zwolennikami - po trupach do celu. Nie ważne, że te złe praktyki jeszcze bardziej zdezelują nasze życie publiczne - liczy się deal, opanowanie IPN-u.
Nie stawiaj też znaków równości między gestami wdzięczności a gestami zamiast realnych działań. Tu również - jeżeli nie widzisz różnicy, to albo nie jesteś szczery, albo masz problem. Kaczyński został uhonorowany z powodu
REALNYCH DZIAŁAŃ, które za życia podjął. Działań niebezpiecznych i kontrowersyjnych. W ich wyniku mamy teraz świetne kontakty z Gruzją, co w przyszłości może mieć przełożenie na realne korzyści.
Pierwszym harcownikiem Senyszyn.