Wyświetl pojedynczy post
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2010, 23:07
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Rozumiem, że chcesz powiedzieć - Real ma przepłacane gwiazdy, a Inter to biedacy?
Nie. Real ma przepłacane gwiazdy. Inter też ma przepłacane gwiazdy. Ale Real ma dużo większy potencjał niż drużyna z Mediolanu i nie wygrywa praktycznie nic. Cofnijmy się 7 lat do tyłu, zacznijmy czasy współczesne od jesieni 2003 roku. Co zdobył Real? 2 mistrzostwa Hiszpanii (na 6 możliwych). Jeden Superpuchar Hiszpanii (na 6). Przez 6 ostatnich lat ani raz madrytczykom nie udało się przejść 1/16 finału LM. 3 trofea w 7 lat, kiedy drużyna tego formatu powinna mieć ich przynajmniej z osiem.

Mourinho z Interem zrobił coś, co dla drużyny z Madrytu jest nieosiągalne od dawna, a powinno być normą (!).

Na ten moment Real to klub z wielką marką, rozpoznawalną wszędzie na świecie. Głośnymi nazwiskami. Wielkimi pieniędzmi. Ze składem, który gra kilka genialnych meczów w roku. Z tradycją i z rekordami wszech czasów. I tyle, reszta to pasmo niepowodzeń. W klubowej piłce rządzą inni.
Ostatnio edytowane przez prober : 21.04.2010 o godz. 23:10.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując