orzeu napisał(a):

MCDave niechce mi sie gadac dopoki nie przestaniesz udawac ze nie wiesz o co chodzi (jacy koledzy) i rzucac jakies slogany o "zacofanej prawicowej telewizji".
Zreszta przeczysz sam sobie mowiac raz o pisowskim tvp, a chwile potem o pisie kory dogadal sie z lewica w sprawie telewizji.
Dlaczego tvn ma lepsze wyposazenie? Bo ma kase. Dlaczego ma? Bo to czesc wielkiego i bogatego ITI.
Pozostaja do odpowiedzi pytania:
Skad ITI ma kase? Kiedy powstalo i jak sie dorobilo? Kto jest wlascicielem? Dlaczego akurat tvn dostal koncesje, gdy ubiegalo sie o nia kilka stacji? Po odpowiedzeniu na te pytania wychodzi banalny wniosek:
Zadaniem nadrzednym tvn jest nie krzywdzenie ludzi, dzieki ktorym jest tym czym dzisiaj jest. Owych "dawnych kolegow", ktorych udajesz ze nie wiesz kim sa. I przy okazji obrzydzanie politycznych przeciwnikow naszych kolegow.
|
Chyba zachowam ten wpis dla potomnych... Gdzie widzisz konflikt w stwierdzeniu dotyczącym PiSowskiej telewizji? Sprawdź kto aktualnie (zapewne niedługo) rządzi TVP i jak pięknie dogaduje się tam PiS z SLD przy rozdzielaniu stołków. Przeczytałeś gdzieś krzyki i pomstowanie na nowego szefa Panoramy, a nie zadałeś sobie trudu żeby zapoznać się z ogólną sytuacją we władzach TVP. A teraz jeszcze mi zarzucasz że coś przekręcam.
Dostałeś już w miarę wyczerpującą odpowiedź na temat ITI i TVN. Ja od siebie dorzucę tylko tyle: Istnieje pewna grupa ludzi, którzy uważają, że jeśli ktoś dorobił się dużych pieniędzy to jest oszustem, kryminalistą albo komuchem. Nadal nie wiem kim są dawni koledzy - czy to Tusk z Gowinem pomogli Walterowi i Wejhertowi w latach 80.? A niby jak? Kto jest tym kolegą? SLD i byłe stowarzyszenie Ordynacka, które w przypadku mediów ma wiele do powiedzenia, czy PO? A może PiS z którym SLD skutecznie radzi sobie w aktualnym zarządzie TVP?
Nie twórz może wyimaginowanego wroga, bo to już nie te czasy.