orzeu napisał(a):

|
MCDave zastanow sie nad tym jak to mozliwe ze stacja prywatna(tvn) jako jedyna ma wdtep na ddiedziniec palacu prezydenckiego gdy przyjezdza trumna, lepsze nawet niz tv panstwowa!
|
Ale ja wiem jak to możliwe, tylko czego to dowodzi?
Cytat:
|
Tvn na dworcach, nawet na transmisji pogrzebu. Gw w pociagach intercity za friko.
|
Z tego co mi wiadomo to są to prywatne przedsiębiorstwa. Nikt nie broni Naszemu Dziennikowi czy TVP robić tego samego (choć patrząc na nieudolne próby wprowadzenia takiego "milowego unowocześnienia" jak TVP HD czy Info w wersji szerokoekranowej jeszcze długo się nie doczekamy).
Cytat:
|
Koledzy z dawnych czasow dzis sprzedaja sobie nawzajem uslugi.
|
Tzn jacy koledzy?
Cytat:
|
O to chodzi w niezadowoleniu ludzi z czesci mediow, o ich olbrzymia potege i manipulacje.
|
Nadal Ci tłumaczę, że to media PiSowskie mają największą siłę rażenia. Od mediów publicznych po Radio Maryja. Boli Cię chyba to, że technicznie i merytorycznie media prawicowe są o lata świetlne od takiego TVNu (chodzi mi o programy informacyjne, a nie publicystykę). W związku z tym przypuszczam, że większość osób tak krytykujących TVN większą część żałoby gapiła się w TVN24 bo miała dość nieprofesjonalnego i beznadziejnego przekazu w TV publicznej. Niestety niewiele osób ma dostęp do Polsat News.
Cytat:
|
Wlasciciel tvn to komunistyczny spec od propagandy
|
No więc powtarzam - nikt Ci nie karze tego oglądać. Jeśli komuś to nie przeszkadza to nie odmawiaj mu prawa do oglądania sobie TVN24, które o lata świetlne wyprzedza inne telewizje informacyjne pod względem technicznym. Równocześnie jest dostępna jedynie na platformach i w kablówkach w przeciwieństwie do TVP Info które każdy odbiera na 3 kanale z nadajnika naziemnego.
Cytat:
|
a od niedawna szef panoramy to propagandzidta partyjny ze stanu wohennego
|
A kto go wybrał? Kto teraz rządzi TVP? Pretensje do PiSu, który wesoło i bez większych problemów dogaduje się z lewicą we władzach telewizji publicznej. Gdyby byli takimi ideowcami to by się sprzeciwiali. Zresztą aferę z Jackiem Skorusem rozpętał bodaj Nasz Dziennik, który przypadkowo dotarł do jakiegoś pojedynczego filmiku na temat Solidarności.
Cytat:
|
Chcesz takim szujom ufac? Ja nie chce.
|
Na tyle rozwinąłem zdolność samodzielnego myślenia, że nie stanowi to dla mnie większego problemu. Z otaczającego szumu informacyjnego spokojnie jestem w stanie wybrać te informacje i te opinie, które są dla mnie wiarygodne. Natomiast twierdzenie że wszystkie media zakłamują rzeczywistość, a na prawdę jest zupełnie inaczej, to dla mnie czysta kpina. Gdybym natomiast był średnio zainteresowany i zorientowany w tematach politycznych to ostatnią rzeczą, którą bym zrobił byłoby oglądanie TVN24. Powtarzam, że większa część kraju pozostaje pod wpływem (część nawet wyłącznym) PiSowskiego TVP.