Wyświetl pojedynczy post
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2010, 09:41
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Pomijając kwestie personalne bo nie posiadam takowych informacji, ale skoro publicznie tak przedstawiasz szefów TVN to widocznie posiadasz na ten temat wiedzę. Chciałbym zapytać być może retorycznie czy aby czasem TV Publiczna nie jest w pewnym stopniu sama sobie winna że została zepchnięta na margines mediów mimo największego zasięgu i największych możliwości. Rynek mediów w Polsce startował od zera i wtedy na starcie TVP była w najlepszej sytuacji posiadając zaplecze, archiwa i możliwości. nie mam zamiaru nikogo bronić każdy ma swój rozum i swoje prawdy zna. Pytanie więc dlaczego tyle ludzi ogląda ta jakże złą telewizję
Nawet na wikipedii jest wzmianka o tym, ze Urban wyznaczyl Waltera na szefa zespolu ds. propagandy.
Co do wyboru stacji tv przez widzow, tvn robi fakty lepiej i przy tym wiadomosci sprzedaje w taki sposob zeby widz "poczul sie lepiej", najlepszym przykladem "sprzedazy" poczucia wyzszosci nad innymi, dowartosciowania i przynaleznosci do elity jest szklo kontaktowe.
Mam swoje obserwacje na ten temat ale nie bede wyjezdzal ze swoimi teoriami bo nie jestem socjologiem i moge sie mylic.

DysoN napisał(a):Wyświetl post
A teraz male zadanie: jesli faktycznie J.Kaczynski zdecyduje o kandydowaniu na urzad prezydenta RP znajdzl w przemowieniu kandydata 10 roznic:

"Polacy, szlachetny narodzie!

W tej niezmiernie dla mnie trudnej chwili, po tej strasznej tragedii w ktorej zginelo tyle szlachetnych i wspanialych postaci naszego spoleczenstwa, w odpowiedzi na prosbe narodu polskiego podjalem z ciezkim sercem decyzje o ubieganiu o urzad prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej. Niech tragiczna smierc wielkiego patrioty, prezydenta Lecha Kaczynskiego zostanie nalezycie zapamietana a ja bede mial zaszczyt i honor kontynuowac jego wielkie dzielo."
Po raz 10000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000.
Nie robcie z "gdyban" i "jesli" tematow do dyskusji bo co to za rozmowa? Jeden powie "no tak ale jesli poseł XX pusci bąka na antenie to co wtedy powiesz?" i jaka by nie byla odpowiedz rozmowa jest o niczym.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 21.04.2010 o godz. 09:46.
WISŁA PANY !!