No jeśli chcesz...
Kocur napisał(a):

Jak wiemy pod kurią nie było więcej niż 1500 osób - czy jest to "duża część mieszkańców" ? Bez kitu.
|
Pozwolę sobie użyć czyjegoś argumentu - jeśli na antyparadzie było 1000 osób tzn że reszta mieszkańców Krakowa to homoseksualiści? 1500 osób to byli Ci, którzy zdecydowali się przyjść pod kurię, a nie wszyscy, którzy byli przeciw.
Cytat:
Dla przypomnienia jeszcze sondaże w Gazecie sprzed wyborów prezydenckich - nie dawali Lechowi więcej niż 20% co teraz dziennikarze we wspomnieniach po katastrofie komentowali że wygrał wybory mimo że błędne sondaże wskazywały na innego kandydata
|
Ano być może. Nie czytam Gazety Wyborczej dlatego nie wiem co podawała. Wiem że większość sondaży wskazała na Tuska, a dopiero przed samymi wyborami pojawił się jeden (bodaj pentor), który dał wygraną Kaczyńskiemu. Trzeba też pamiętać, że większość komentatorów zauważała, że wynik Kaczyńskiego w sondażach zawsze był zaniżony ze względu na charakterystykę elektoratu.
Wiem. Miałem "metody badań w naukach społecznych", a co więcej, miałem nawet "opinię publiczną". Wiem jak się przeprowadza badania i jaka próba jest miarodajna