Wyświetl pojedynczy post
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.04.2010, 23:57
No jeśli chcesz...

Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jak wiemy pod kurią nie było więcej niż 1500 osób - czy jest to "duża część mieszkańców" ? Bez kitu.
Pozwolę sobie użyć czyjegoś argumentu - jeśli na antyparadzie było 1000 osób tzn że reszta mieszkańców Krakowa to homoseksualiści? 1500 osób to byli Ci, którzy zdecydowali się przyjść pod kurię, a nie wszyscy, którzy byli przeciw.

Cytat:
Dla przypomnienia jeszcze sondaże w Gazecie sprzed wyborów prezydenckich - nie dawali Lechowi więcej niż 20% co teraz dziennikarze we wspomnieniach po katastrofie komentowali że wygrał wybory mimo że błędne sondaże wskazywały na innego kandydata
Ano być może. Nie czytam Gazety Wyborczej dlatego nie wiem co podawała. Wiem że większość sondaży wskazała na Tuska, a dopiero przed samymi wyborami pojawił się jeden (bodaj pentor), który dał wygraną Kaczyńskiemu. Trzeba też pamiętać, że większość komentatorów zauważała, że wynik Kaczyńskiego w sondażach zawsze był zaniżony ze względu na charakterystykę elektoratu.

Wiem. Miałem "metody badań w naukach społecznych", a co więcej, miałem nawet "opinię publiczną". Wiem jak się przeprowadza badania i jaka próba jest miarodajna
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.