Wyświetl pojedynczy post
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.04.2010, 21:23
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Co do Irvinga jeśli o tego chodzi, którego mam na myśli miałem okazję z czystej ciekawości przeczytać jedną z jego książek, powiem tak literacko dość ciekawie jeśli chodzi o poglądy i kreowanie wizji historii nie odpowiada mi zupełnie. Co do Łysiaka to Rzeczypospolita kłamców i Alfabet szulerów, chyba najlepsze niestety podobnie jak w przypadku Irvinga nie leży mi jego wizja historii współczesnej.
Co do Irvinga mógłbym się zgodzić. Ale co do Łysiak to twardo obstaje za nim. Czytałem prawie wszystkie jego książki i publikacje. I trzeba przyznać, że nie opiera się on jedynie na swoich tezach i domysłach. Zawsze starannie wszystko weryfikowałem i muszę przyznać, że większość faktów pokrywała się z tym co pisze. W swoich książkach i publikacjach bardzo często cytuje innych publicystów,historyków. Jego książki dla przeciętnego czytelnika są zbyt trudne chodź niejednokrotnie znajdowały się na szczycie bestselerów.

Jakie w takim razie polecasz książki o historii współczesnej, które stanowią alternatywę dla Łysiaka ? Chętnie się z nimi zapoznam.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !