Kocur napisał(a):

Najlepsze sondaże są w Gazecie jak już kiedyś napisali że "Kraków jest przeciwny" - wyszło że Kraków = 1000 mieszkańców
|
Rozwiń historię tego sondażu bo nie pamiętam takiego.
orzeu napisał(a):

Sluchajac Komorowskiego czulem ze skads znam ten sposob "przemowy". Ksiadz z ambony? Nie. Nauczyciel z podstawowki? Cieplej. Pan czytajacy dzieciom bajki na dobranoc. Bingo!
"Stala sie recz straszna dla naszego kraju" z akcentem jakby czytal "Czerwony Kapturek szedl sobie przez las z koszykiem pelnym smakolykow".
|
To jest dobre. Też się zastanawiałem kogo mi przypomina przemawiający Komorowski. Bajka na dobranoc jest w tym wypadku niezłym porównaniem.
Cytat:
|
Co do facebooka, ta grupka "nie na Wawelu" to zaledwie 1% calej spolecznosci polskiej na fb. To tez dobrze pokazuje ze postawy awanturnicze prezentuje margines spoleczenstwa i wiekszosc, niezaleznie czy sie zgadza czy nie, przyjela ta decyje z godnoscia i nie potrzebuje manifestowac tego co o tym sadzi bo wie ze nic nie zmieni.
|
Ile jeszcze będziesz zaklinał rzeczywistość? Grupa Wisła Kraków ma na FB - 4,000 fanów. Według Twojej logiki oznacza to że jeszcze mniej ludzi kibicuje Wiśle niż nie zgadza się na pochówek na Wawelu (46,000). Idźmy dalej: "Wyborowa" - 4,200 czyli Polacy nie piją najpopularniejszej wódki w swoim kraju; "Lubię pączki" - 622 fanów, czyli Polacy nie jedzą pączków i fantastyczny przykład (mam nadzieję że również ma tutaj zastosowanie Twój tok myślenia) "TAK dla pochowania Kaczyńskich na Wawelu" - 1,600 fanów czyli 0,03 grupy przeciwników. 0,03 marginesu oznacza kompletny margines.
Boleck napisał(a):

|
Podaj linka lubię znać źródło.
|
Ojciec Rydzyk w Radiu Maryja. Poważnie.