Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.04.2010, 08:59
robin hood napisał(a):Wyświetl post
[...]Co do powołania nowych ludzi przez Wyżej wspomnianego. To nie dziw mnie to zupełnie zostały powołane osoby, które w danej chwili były najbardziej potrzebne, ktoś odpowiedzialny za bezpieczeństwo w perspektywie przylotu do kraju zagranicznych delegacji i ktoś do kancelarii (która praktycznie przestała istnieć) w celu zorganizowania a może lepiej pomocy w zorganizowaniu uroczystości (które trzeba przyznać pomijając drobne wpadki i dzięki zasłudze harcerzy udały się nawet nawet, (chociaż wolałbym żeby ich nie musiano organizować)...
Robinie
pozwól, że doniosę się tylko do tej części Twojej wypowiedzi. O ile do powołania na stanowisku szefa BBN Kozieja nie mam jakichś większych pretensji, to powołanie Michałowskiego w dniu katastrofy jest dla mnie całkowicie niezrozumiałe. Przecież sprawami prezydenckiej Kancelarii zajmował się znakomicie Jacek Sasin, organizacją uroczystości z ramienia rządu zajmował się (też należy przyznać, że doskonale) ambasador Polski w Paryżu Tomasz Orłowski.
W moim przekonaniu ta decyzja była całkowicie polityczna, Komorowski powinien powołać jako p.o. szefa Kancelarii dotychczasowego zastępcę czyli Jacka Sasina. Właściwie dotychczas nie wiemy czym właściwie przez ten tydzień zajmował się powołany na to stanowisko Jacek Michałowski, choć jeśli przecieki jakie z Kancelarii przekazuje Rzepa są prawdziwie, to sytuacja nie jest zbyt sympatyczna, a całego posunięcia mianem bezstronnego nie sposób nazwać.
http://www.rp.pl/artykul/464179_Spor..._doradcow.html