1q2 napisał(a):

|
... jeśli tylko Pis nie przegnie pały i nie zacznie całej kampanii budować na śmierci Prezydenta, koleżanek i kolegów, to PO będzie pod ścianą bo każdy atak będzie odbierany fatalnie a ja Bronka nie widzę jako charyzmatycznego kandydata który będzie miał pozytywny przekaz który może ponieść tłumy a wg mnie to może być kluczem do sukcesu w tych wyborach
|
I to mnie najbardziej interesuje. Abstrahując od tego jakie kto ma poglądy polityczne, to jednak kampanie PiSu w dużej mierze bazowały na agresji i uderzaniu w rywali. Merytoryczne to one bywały rzadko albo wręcz wcale. Nie mówię że PO lepsza - może po prostu troszkę bardziej wygładzona. Musieliby w każdym razie zatrudnić na prawdę błyskotliwych i genialnych PRowców, żeby poprowadzić skuteczną kampanię nie wykorzystując tragedii w Smoleńsku.
Trochę wszyscy chyba zapominają o Tusku, który moim zdaniem zyskał w ostatnich tygodniach. Komorowski - choć mniej charyzmatyczny od niego jest chyba tylko Rafał Boguski - dostanie od premiera pełne poparcie. To może go wykopać na szczyt bez specjalnie błyskotliwej kampanii.