1q2 napisał(a):

|
Tyle że nie wiem co ma 1 transparent do iluś tam tysięcy ludzi. Niech mnie ktoś poprawi bo z perspektywy TV komentuje - ale po wystąpieniu Komorowskiego gwizdów nie słyszałem, co uznaje za duży takt ze strony osób będących na rynku, szczególnie że z racji tego że chowano prezydenta, jego zwolenników musiało być najwięcej.
|
Szczerze mówiąc - dziwne że nie znalazł się ktoś, kto kazał zdjąć ten transparent. Na protest pod kurię jakiś osioł przyniósł szmatę z napisem "Nie zamawialiśmy kaczki" i go od razu spacyfikowano.
Co do tych spiskowych teorii to już przestają być śmieszne. Łatwowierny naród + ksiądz Rydzyk i jeszcze gotowi uwierzyć np. w taką bzdurę z rumuńskiego serwisu:
Global News napisał(a):
|
Ten lot do Smoleńska to była unikalna szansa dla Rosji. Rosja nigdy nie miała tak wielu przeciwników w jednym miejscu na pokładzie samolotu na swoim terytorium w pobliżu bazy wojskowej wyposażonej w broń do niszczenia systemów elektronicznych przy pomocy systemów elektromagnetycznych. Była to okazja, a więc były agent KGB Władimir Putin nie mógł jej przegapić. Zabójstwo wrogów to ABC i filozofii dla służb bezpieczeństwa w carskiej Rosji, które pozostaje w mocy do chwili obecnej. Dla FSB, GRU, SVR i dla wszystkich innych rosyjskich tajnych służb, są to tylko rutynowe działania, które nazywają względem technicznym "zagłady antyrosyjski przywódców politycznych i wojskowych z kraju wroga". Rosyjskie wyjaśnienia, że był to " błąd ludzki "oraz kampania dezinformacji nie może ukryć faktu nagłego i całkowitego odcięcia wszystkich urządzenia na pokładzie samolotu, a to nie może być wolne od podejrzeń, że Rosjanie zniszczyli instrumenty pokładowe samolotu w ataku terrorystycznym
|
GoldenEye...