Krissu napisał(a):

|
Powody, które wymieniłeś są dla mnie dokładnie tymi, dla których Jaro nie wystartuje. PiS jest zdziesiątkowany, trzeba go odbudować, skłóconych polityków trzymać "za mordy". Oprócz JK nie ma w PiSie nikogo, kto mógłby to zrobić.
|
Tylko nie wydaje mi się żeby PiS miał 4 lata na odbudowanie przy rządzie silniejszego PO i prezydencie PO. Do wakacji Jarosław ma szansę na - niestety trzeba to tak nazwać - wykorzystanie ostatnich wydarzeń. W wyborach parlamentarnych nastroje społeczne wrócą, a PO z własnym prezydentem i premierem raczej nie da im możliwości osiągnięcia dobrego wyniku wyborczego.
orzeu napisał(a):

|
Moze jednak sie nie spierajcie o to czym jest "gowniazeria" bo chyba mniej wiecej wiadomo co sie pod tym terminem kryje.
|
Właśnie ja nie wiem co to jest ta gówniarzeria. Słyszę tylko notoryczne obrażanie kilku milionów Polaków posiadających konto na Facebookui. Patrząc na tę retorykę z boku można by niestety uznać że większość "jadących" po użytkownikach FB nigdy tego serwisu nie widziała i z niego nie korzystała.
Pojawiło się tu zdanie o ludziach, którzy zachowali się godnie pojawiając się na Rynku w czasie pogrzebu. Wkleiłem tutaj zdjęcie pewnego transparentu z pogrzebu - jeśli to jest godne zachowanie to chyba faktycznie bliżej nam do trzeciego świata i może nie ma się co dziwić że światowi przywódcy nas olali.