Kowalski napisał(a):

|
Dziękuję bardzo za odpowiedź Kocurze. Bardzo ładna definicja. Mógłbyś rozwinąć ostatnie zdanie i poprzeć jakimiś przykładami? Chciałbym także abyś rozwinął punkt pierwszy i czwarty w podobny sposób. Przy okazji czy uważasz, że tutaj jest dyskusja realna czy pisanie na forum internetowym? Czy więc wszyscy dyskutujący tutaj nie zahaczają o "gówniażerię"? Ciekawi mnie to bo ja mam konto na facebooku i jakoś nie poczuwam się do pojęcia "gówniażeria". Ale może sie mylę? Dlatego proszę o uścislenie definicji. Czekam też na wyżej wymienionych kolegów. Do kolegi Wolfiego mam jeszcze jedno pytanie: co to znaczy "głośni idioci". Czy gdybym napisał, ze na Rynku w niedzielę byli "głośni idioci" to byłoby uzasadnione? Piszę o tym bo jest cos takiego jak pewna kultura dyskusji. Czy tego typu określenia zaliczają się do takiej kulturalnej dyskusji?
|
Pytać zawsze możesz, co nie oznacza że będzie mi się chciało odpowiadać. Oczywiście, potrzeba minimum dobrej woli żeby zrozumieć kontekst "gówniarzerii z Facebooku", ale ty liczysz tutaj jak widzę na rozwadnianie tematu. Nic z tego.
Kulturalnej dyskusji nie było od czasu zwycięstwa PiS-u w wyborach parlamentarnych. Chcesz kulturalnej dyskusji, teraz? Szacunku dla ludzi robiących tak durne akcje, jak ta demonstracja pod oknem papieskim?
Chcesz wiedzieć o co mi chodzi? Zastanów się nad hasłem "Czy na pewno godzien królów?", nad papierowymi koronami. Zastanów się, dlaczego królów już nie mamy, dlaczego od tak dawna. Jacy królowie zostali pod Wawelem pochowani.
I nie próbuj chwytać mnie za słowo - ponieważ ja tłumaczyć się nie muszę, a w tym też wypadku nie zamierzam.
Co do "uzasadnienia" - wybacz, ale każdy pogląd można jakoś uzasadnić. Jeżeli uznasz oddawanie hołdu tragicznie zmarłej głowie państwa za zachowanie idiotyczne - to pewnie dla Ciebie będzie nazwanie żałobników "głośnymi idiotami" będzie uzasadnione. Ja nie widzę paraleli między tłumami podczas pogrzebu a bandą gówniarzy pod oknem papieskim - dla mnie jedni zachowali się godnie, drudzy skandalicznie.