Wyświetl pojedynczy post
tslawek
Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.04.2010, 17:42
jeszcze apropo pogrzebu,
kilka metrów ode mnie (w tym większym sektorze na rynku) stało sobie 3 chłopaków, z których dwóch w szalikach Legii...,
ciekawym zdarzeniem było też (w necie dużo komentowane, ale nie tutaj) wymuszenie przez tłum wyłączenia z telebimów TVN na rzecz obrazu z bazyliki, najpierw okrzyki, a potem tysiące ludzi odwraca się tyłem do ekranów, gadające głowy z polasatu, które niedaleko mnie miały studio były w niezłym szoku,
nie rozumiem jak można słów Śniadka odbierać jako agitacji politycznej, odwołał się po prostu do doświadczeń życiowych Prezydenta, ale też tysięcy ludzi na rynku,
z moich obserwacji wynikało, że duża część ludzi na rynku to zwolennicy zmarłego (w tym ja), którzy przyszli oddać mu po prostu hołd i podziękować, stąd też m.in. emblematy Pisu z różnych stron kraju,
ciekawe też były rozmowy czy to rynku czy to w kolejce do Pałacu Prezydenckiego, w zasadzie wszyscy mieli podobne odczucia, doświadczenia: najpierw wyrażali smutek, żal po śmierci, potem był żal na media (TVN) za totalną nienawiść i pogardę do Prezydenta, a następnie opowieści jak to poszczególnie osoby były zaszczuwane i wyśmiewane tylko dlatego, że popierają Kaczyńskich
stąd też pewnie pewne elementy, które niekoniecznie kojarzą się z pogrzebem: oklaski, okrzyki (ale aż ciarki przechodziły gdy setki flag powiewało w trakcie "Boże coś Polskę"), a bardziej z radością ze spotkania ludzi podobnie myślących
pomijając wszystkie smutne okoliczności, złą wiadomością dla wrogów Pisu jest to, że ostatnie wydarzenia - wbrew wszystkiemu - spowodowały niesamowity przypływ wiary, że jednak są szanse na kolejne zwycięstwa wyborcze itp.

a teraz mysle, należy domagać się wyjaśnienia okoliczności katastrofy np. w ten sposób;
http://lukaszwarzecha.salon24.pl/172...ach-slowo-tabu