Wyświetl pojedynczy post
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.04.2010, 16:51
Snow napisał(a):Wyświetl post
Dla wyborców PO będzie źle postrzegane. Bo jak to? Dopiero co zmarł mu brat? Nie dotrze do nich, że w PiSie nie ma teraz lepszego kandydata i jest to jak najbardziej logiczne posunięcie.
Nie dla wyborców PO. Ja - de facto - jestem teraz w próżni bo nie mam na kogo głosować. Żaden kandydat i żadna partia nie odpowiada mojemu postrzeganiu świata i mojemu wyobrażeniu o polityce. Chodzi jedynie o to, że 3 strony temu zostałem zaatakowany za stwierdzenie, że Jarosław jest na tyle pragmatycznym politykiem, że już teraz myśli o przyszłości. Żałoba, żałobą, ale on już wielokrotnie udowodnił, że potrafi myśleć trzeźwo w najbardziej stresujących sytuacjach. Wtedy byłem chamem, nie potrafiłem uszanować żałoby i plotłem bzdury (zresztą nie tylko ja). Żałoba jeszcze nie zdążyła się skończyć, a z obozu PiSu już docierają jasne sygnały co do planowanej strategii w wyborach prezydenckich i to nie od świętego mikołaja czy anonimowego informatora, ale choćby od Jacka Kurskiego.

Krissu napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie JK nie wystartuje. Pominę spekulacje na temat jego stanu psychicznego. Według mnie jeśli JK wystartuje, i ewentualnie wygra, nie będzie miał z kogo zrobić szefa partii.
Teoretycznie masz rację. Z drugiej strony ja bym bardziej zwrócił uwagę na to, co pisał Sędzia. Moim zdaniem on nie ma wyboru w tej chwili. Kampania będzie krótka i rozpocznie się niebawem. Nie ma czasu na kreowanie nowego kandydata, a żaden z aktualnych nie ma większych szans. Jeśli PiS przegra wybory prezydenckie to skazuje się na polityczny margines. Niestety, w katastrofie nie zginął tylko i wyłącznie prezydent, ale najbliższe partyjne otoczenie Jarosława Kaczyńskiego. PiSowi zabraknie kadr i struktur do walki z PO. Nie zapominajmy, że Gęsicka i Natalli-Świat były kreowane na twarze partii. Wasserman, Putra i Gosiewski to przyboczni. Teraz jest trójka Bielan, Kurski, Kamiński którzy nie znoszą się nawzajem, Ziobro, który mocno ochłodził stosunki z prezesem, bezbarwna Gilowska i zabawna Rokita. Z tego punktu widzenia PiS musi mieć prezydenta.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.