Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.04.2010, 16:43
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Tak pewnie będą sobie to tłumaczyć przeciwnicy LK, że "to tylko pogrzeb Kaczki", więc dlatego nikt nie przyleciał, ale jak dla mnie sprawa ma szerszy charakter i obrazuje podejście Europy i świata do nas i naszego kraju. Pewnie, że jesteśmy kimś dla drugiej ligi, ale może to znak, żeby przestać wchodzić w dupsko tej "pierwszej lidze", a skupić się na sobie?

.
Nie da się ukryć że L.Kaczyński był trochę alienem w zachodniej Europie.Jego dystans(by nie nazwać tego mocniej) do Unii, do Niemiec,Rosji, konserwatywny sposób myślenia - można spokojnie powiedzieć że Kaczyński był w opozycji do rządzących Unią - To się zresztą przekłada na parlament europejski gdzie PO jest w koalicji a Pis w opozycji.

Zresztą nie sposób nie zauważyć że dwójka polityków z którymi się przyjaźnił to była taka przyjaźń poglądów - Saakaszwili jeden z większych wrogów Rosji , Klaus - połączyła ich niechęć do traktatu i ogólnie Unii.

Druga kwestia to na ile ta większość wykorzystała tą aferę z wulkanem a na ile były to jednak względy bezpieczeństwa.
Ja tak sobie myślę że trochę nie na miejscu jest lansować tezę pt. 'kto chciał to przyleciał', wiedząc w jaki sposób zginął Prezydent.Odrzucając na chwilę teorie spiskowe, to jednak na dziś najbardziej prawdopodobne jest to że 'nasi' chcieli(lądować) a nie powinni.
Na ile ten cały pył zagraża nie wiemy ale jest faktem że prawie cała latająca Europa stoi.Odwołano tysiące lotów, jak czytam to i Formuła została uziemiona w Chinach , nato podaje że jakieś awarie spotkały F16 - innych przykładów na paraliż jest mnóstwo więc ja mam do tego dystans szczególnie że jeszcze chwilę temu , gdy podawane były reakcje wielu krajów, wielu osób oraz składy delegacji to sporo osób mówiło - teraz widzicie jak obraz Kaczyńskiego z którym nie liczy się Europa i Świat - jest nie prawdziwy.Wystarczył wybuch wulkanu ,odwołanie większości delegacji a ci sami mówią zupełnie coś odwrotnego czyli jak wielcy tego świata olali Kaczyńskiego i nasz kraj.
Prawda pewnie gdzieś leży po środku a dla mnie osobiście jest to tak samo nie warte kłótni czy jakiś wielkich analiz jak to czy słusznie pochowano go na Wawelu czy nie.
Przez tą katastrofę mamy o wiele ważniejsze problemy
94 - Allah Akbar!!