Cytat:
|
W rozmowach z politykami lewicy, pojawiają się również nazwiska Ryszarda Kalisza i prezydenta Krakowa Jacka Majchrowskiego
|

mam swojego kandydata, wyzwolmy Kraków
edit
niestety :(
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...ydenta_RP.html
Cytat:
|
- Miałem propozycje, by kandydować. Rozmawiali o tym ze mną Wojciech Olejniczak, Grzegorz Napieralski i Leszek Miller. Ostatnie rozmowy prowadziłem jeszcze w niedzielę wieczorem - zdradza w rozmowie z "Gazetą" Jacek Majchrowski. Prezydent Krakowa, który już dwukrotnie wygrał pod Wawelem wybory prezydenckie, nie zamierza jednak brać udziału w wyścigu o fotel prezydenta RP. - Zawsze uważałem, że za kandydatem na prezydenta kraju powinien stać niezależny i apolityczny komitet. Ponieważ do wyborów zostały dwa miesiące, mamy za mało czasu na stworzenie takiego bloku - argumentuje Majchrowski, zaznaczając, że nie wystartowałby nawet wówczas, gdyby był kandydatem całej lewicy. - Taki kandydat, nawet gdyby wygrał wybory i zachowywał się później jak Aleksander Kwaśniewski, starając się być prezydentem wszystkich Polaków, i tak zawsze byłby kojarzony jako prezydent z nadania lewicy - dodaje Majchrowski.
|
to ci człowiek z zasadami