Wyświetl pojedynczy post
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.04.2010, 14:41
Zdrada Państwa czy szczyt głupoty

Cytat:
Już sam fakt, że licencje na wydobycie gazu łupkowego polski rząd odstąpił zagranicznym firmom, zakrawa na kuriozum w skali światowej. Wielu analityków wskazuje bowiem, że państwo uzależnione od dostaw tego surowca z jednego kierunku (tak jak Polska od Rosji) powinno własnoręcznie sprawować pełną kontrolę nad tak cennymi złożami, znajdującymi się na własnym terytorium. Tym bardziej, że w kraju działa wiele przedsiębiorstw, które dysponują odpowiednimi technologiami, zapleczem logistycznym i kadrowym, zdolnym do samodzielnego wydobycia. Dlaczego więc licencje na wydobycie znalazły się w rękach takich firm jak, Exxon, Chevron, Conoco oraz BNK Petroleum czy San Leon Energy?"
całość: http://blogmedia24.pl/node/28020 - info było w niedziele na onecie, obecnie miałem problemy ze znaleziem tego, tutaj natomiast się ta informacja uchowała.

Jeśli ktoś jest zoorientowany lepiej to prośba niech wyjaśni o co w tym chodzi bo ja chyba śnie drugi raz już w ciągu ostatnich 10 dni

Przy okazji taka rada dla niektórych, zanim się coś napiszę o jakiejś opcji politycznej warto czasem zastanowić się co dany polityk/ugrupowanie zrobiło dla zasobności mojego portfela.