Wyświetl pojedynczy post
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.04.2010, 12:09
QBAS napisał(a):Wyświetl post

I jeszcze jedno. Moim zdaniem nie ma co się podniecać ile było osób na uroczystościach w naszym Krakowie. Po pierwsze bo nikt dokładnej liczby podać nie potrafi. Po drugie podejrzewam, że wiele osób było "w centrum" nie z powodu wielkiego poparcia dla p.Kaczyńskiego, ale zwyczajnie by uczcić symbolicznie pamięć wszystkich zmarłych w katastrofie i być w miejscu, gdzie "dzieje się historia".
Zastanawiam się do jakich jeszcze sztuczek ludzie się posuną tylko po to by "umniejszyć" wydarzeniu.
Pan Józef z Halinką to w ogóle wyszli śmieci wyrzucić, a że akurat jechała trumna prezydenta to się na chwilę zatrzymali.

Nigdzie nie napisałem, że przemówienie Komorowskiego przypadło mi do gustu. Szczerze to o wiele bardziej "podobają" mi się przemówienia Tuska z ostatnich dni. Ale nie o tym jest ta dyskusja. Komorowski wg Ciebie "pieprzył o pierdołach: UE i Bóg wie o czym". Mnie natomiast nie podobało się polityczne wystąpienie Śniadka. Bo każde dziecko w Polsce wie, że Solidarność, na której czele stoi Śniadek wspiera PiS. Chyba nie zaprzeczysz.. Więc Śniadek na pogrzebie był POLITYCZNY. I to mnie boli. A Komorowski w najgorszym wypadku jest "słabym mówcą". Z dwojga złego wolę to drugie rozwiązanie
Co za porażająca logika! Nie pomyślałeś może, że jest zupełnie na odwrót to Kaczyński wspierał tą Solidarność i stąd właśnie takie, a nie inne przemówienie pana Śniadka?

Na POGRZEBIE okrzyki "Lech Kaczyński"... może dla Was jest to normalnie. Wg mnie to początek kampanii. Ot co..
Początek kampanii to nam już zaproponowała pani Róża Thun kilka dni wcześniej organizując protesty przeciwko pochówku na Wawelu, pomimo tego, że klamka już zapadła.

PS: Jeszcze jedno! Najwięcej do powiedzenia o pogrzebie mają na forum ci, którzy MIELI GO W DUPIE. Nagle wielcy obrońcy spokoju świętej pamięci Lecha Kaczyńskiego, urażeni okrzykami czy transparentami.
Ostatnio edytowane przez Snow : 19.04.2010 o godz. 12:14.