Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.04.2010, 10:13
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Klaus nie pierwszy raz pokazał, że jest godnym szacunku człowiekiem.

Natomiast nasi dumni przedstawiciele narodu, tym razem w osobie Buzka, dalej zadowalają się ochłapami z królewskiego stołu i udają, że wszystko jest ok. Otóż Buzek powiedział, że najważniejsza jest deklaracja chęci przyjazdu tych, którym nie udało się dotrzeć. I potem szok, że Polski i Polaków nie szanują na świecie.
Nam brakuje własnie takich polityków jak Klaus. W sumie u nas są sami kiwacze,kiwają głową na wszystko co powie zachód,zrobi wschód. Podpiszą,byleby dobrze mówili na zachodzie. Marionetki. Klaus czy Kaczyński ni w cholere w ten nurt się nie wpisywali. A taki Buzek,facet za swoje stanowisko-mimo,że czysto administracyjne- będzie wszystko chwalił od góry do dołu i gadał brednie jak zacytowane powyżej. Ja nie mam wątpliwości,że z tymi goścmi co są obecnie u władzy będziemy malo poważanym krajem. W sumie można powoływać administratorów kraju, choćby jak obecnie Komorowski. Raz tańsi a dwa,oddawaliby prawdziwy obraz sytuacji Polski na arenia między narodowej. Bez hipokryzji,że jeździmy,załatwiamy,negocjujemy. Przeciez zwyczajnie podpisujemy i robimy co nam każą.

Specjalnie zaskoczony nie jestem,że nie przyjechli ci co to zadeklarowali. Wiedziałem,że z Węgier,Slowacji i Czech przyjadą,tak samo z Gruzji. Ale reszta,śmiech na sali. No ale glejt mają,bo jeden z kiwaczy już ich wytłumaczył. I jak tutaj Miedwiediew ma się nie czuć pewnie,i jak u siebie. Podobnie Putin. Europa i USA mają nas w dupie a do tego mamy kiwaczy,którzy nie zmienią takiego stanu rzeczy. W sumie jestesmy jakimś tam państewkiem.

Co do Rosjan. W tym wszystkim jest jakieś drugie dno. Może to konflikt między prezydentem Miedwiediewem a Putinem ma swoje reperkusje u nas,może planują coś na dłuższą metę.Gaz łukowy pewnie ich w****ia,no ale na wszelki wypadek podpisaliśmy umowę na 30 lat,z Rosją na odbiór gazu. Tak czy siak historia pokaże kto na tym wszystkim najbardziej zyskał.

Co do woli pojednania, o którym tyle pisze lewicowa prasa i mówi ośmieszony TVN. Czy oglądał ktoś z Was rozmowę o Katyniu na rosyjskiej TVKultura?pokazywali to wczoraj na naszej TVP Kultura. Jesli facet będący szefem Instytutu Historii Rosyjskiej Akademii Nauk,mówi,że nie było żadnych przyczyn merytorycznych do rozstrzelania tylu osób,to o czym my dyskutujemy. Zmroził mnie jeden argument. W sumie po co mieliby Stalin i Beria mordowac tylu oficerów polskich skoro byli oni potrzebni do towrzącej się nowej armii?!Do tego tłumaczenie tego faceta,że pewnie to system sam coś wymyslił bez udziału władz a sam Beria później zastanawił się po co to zrobił. Jedynie Michałkow z zażenowaniem na nich patrzył i ironizując ośmieszła ich argumenty. Tam siedziali goście z Dumy itd. Jesli tam jest taki poziom wiedzy i interpretacji faktów to nie ma się oc oszukiważ,że ktokolwiek cokolwiek zrobi aby tą sprawę rozwiązać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.