Wyświetl pojedynczy post
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2010, 10:40
ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
Hmmm, znaczy tak: skoro młody to głupi i nie doświadczony i nic nie wie... a co do moherów to raczej sprzyjały śp Prezydentowi.
Trochę dorabiacie w tym temacie nowe ideologie i uprzedzam ripostę nie mam tu na myśli Ciebie Orle i tylko zwolenników PiS-u i całej tej szopki/show.
Apele o ochłonięcie nic nie dadzą bo przecież mieszkamy w Polsce.
Zaznaczam: jestem przeciwnikiem pogrzebu Prezydenckiej pary na Wawelu jak i w ogóle nie sympatyzowałem nigdy z polityką PiS. Ale ludzie, dajcie już spokój śp Prezydentowi bo to nie Jego decyzja! Pisanie jaki był zły czy też szukanie na siłę jaki to nie był wspaniały nic nie zmieni. Każdy ma swoje zdanie w tym temacie. Zamiast wykorzystać czas żałoby na spokojne przemyślenia i wyciągnięcie wniosków brniemy dalej w wzajemnych oskarżaniach i kompromitujemy się jako naród.
Przesledz wczesniej skad sie w ogole wziela taka rozmowa. Powiedziano o gowniazerii ktora widac na zdjeciach, na co MCDave upieral sie ze nie tylko oni ale tez starsze pokolenie. W koncu znalazl jakies jedno zdjecie z dwoma kobietami, ktore ma dowodzic wlasciwie nie wiem czemu. Chyba tylko temu ze takie stare a takie glupie i lubuja sie w krzykach.

Cytat:
Ad3.Tak umocnienie kontaktow z mniejszymi panstawami kosztem ochlodzenia z Rosja.
Ad4.Joanina wcale nie jest zadnym kompromisem. Tracimy glosy w UE a to czy to jest teraz czy za 10 lat nie ma zadnego znaczenia.
Jesli chcesz 4 to wynika to wlasnie z 3. Jedyna mozliwosc zwiekszenia znaczenia Polski w UE to stanie na czele bloku panstw z regionu. To doskonale rozumial Kaczynski i taka tez polityke prowadzil. Podobnie jak czlonokstwo Ukrainy czy Turcji w UE poprzez oslabienie pozycji dzisiejszych jej liderow zwiekszyloby tym samym sile Polski.
jeszcze to:
Cytat:
2. Umocnienie polskiej tożsamosci i dumy narodowej

Ad2. Subiektywne odczucie ja byłem tak samo dumny z Polski jak prezydentem byl Kwasniewski czy Walesa(z Walesa to oczywiscie jak na swoj wiek)
To widac w wielu dzialanich. Poprzez zwiekszenie nakladow chocby na kinematografie i powstanie filmow o Polsce i historii, wielki wysyp takich obrazow jak o Sikorskim, Nilu czy Katynia podczas prezydentury Kaczynskiego to nie jest przypadek. Wczesniej z historia najnowsza zmierzono sie praktycznie tylko w produkcjach takich jak Psy o 'fajnych ubekach'.
Poprzez walke o pamiec historyczna, przez muzeum powstania warszawskiego, upamietnianie wszystkich waznych wydarzen z Katyniem na czele.
Poprzez dzialania wzgledem konkretnych osob, symboliczne wreczanie medali i odznaczen.
Poprzez wywolanie narodowej debaty o tym czym byl okragly stol, to dzieki Kaczynskiemu tez w mediach pojawilo sie wiecej postaci ktore patrza na historie najnowsza inaczej niz mialo to miesce dotychczas gdzie w tv widziales tylko ludzi pokroju Zakowskiego (swoja droga, ktos widzial jego program w niedziele, dzien po katastrofie(!) w ktorym najwiekszym jego zmartwieniem bylo "co teraz bedzie z IPN" nikt sie tak tego IPN nie boi jak on).
Ostatnio edytowane przez orzeu : 16.04.2010 o godz. 10:53.
WISŁA PANY !!