|
Kto w większości protestuje? Ano studenci.
Sam jestem studentem, i mam świadomość jaka jest większość z nas. Opier*alanie się przez cały semestr, ściąganie, kupowanie projektów. A Państwo na to łoży - i co otrzymuje w zamian? Bandę pseudospecjalistów, którzy po 5 latach nauki muszą przejść jeszcze kurs obsługi kasy fiskalnej, żeby w ogóle móc pracować w biedronce.
I ONI chcą decydować o tym, kto jest godny Wawelu, a kto nie? Haha.
Sam mam wątpliwości, ale nie jestem na tyle popieprzony, żeby wykłócać miejsce położenia trupa. Mnie to wygląda na leczenie kompleksów, i próba wmówienia samemu sobie, że moje zdanie ma jakąkolwiek wartość. A to gówno prawda.
Zastanawiałem się nad tym, co może przemówić za faktem pochowania Kaczyńskich na Wawelu. Być może zadecydowało o tym to, że Kaczyński całe życie poświęcił Ojczyźnie. Poświęcał się Ojczyźnie nawet wtedy, kiedy to było nielegalne. Błędem jest ocenianie tego człowieka tylko przez pryzmat ostatnich 5 lat.
BTW. Pomyślcie chwilę. Ile teraz w mediach, na Onecie, TVN, w Wyborczej mamy zdjęć uśmiechniętych Kaczyńskich. Zdjęć, na których widać, że byli porządną, kochającą się rodziną. Dlaczego nie widziałem tych zdjęć wcześniej? Dlaczego media eksoponowały Prezydenta jako niskiego, konfliktowego gbura, który mlaska? Odpowiedź jest prosta. Od dłuższego czasu media piorą nam mózgi. Młodzi ludzie zarzucają tym starszym, że są manipulowani przez Radio Maryja, sami będąc manipulowanymi przez TVN24.
Nie od dziś wiadomo, że chorych psychicznie nikt nie chce słuchać. A nawet jeśli ktoś ich słucha, to nikt nie traktuje poważnie tego co mówią. I w myśl tej zasady, media mające władzę w Polsce, z elektoratu PiSu zrobiły psychicznie chorych ludzi. Żeby wszystko co mówią było automatycznie brane przez społeczeństwo jako wytwór starego, zużytego mózgu.
Odszedł Kaczyński. Jeden z niewielu polityków, którzy mieli w tym kraju jaja, i potrafili walczyć o sprawiedliwość. Kaczyński nie zmieniał poglądów jak chorągiewka, mimo, że był krytykowany przez wszystkich i za wszystko. Twardo trzymał się swoich przekonań, mimo, że mógł wieść sobie spokojną władzę, jak np. Kwaśniewski. Leciał w tym samolocie, żeby załatwiać niedokończone sprawy, które były dla niego istotne. I za te sprawy zginął. I dlatego będzie leżeć na Wawelu, czy to się podoba najebanym pseudointeligentom, czy też nie.
Powód: .
Ostatnio edytowane przez Partition : 16.04.2010 o godz. 10:40.
|