Cytat:
|
teraz boi się jak ognia przyznać że wymyślił ten Wawel tylko zwala na kogo popadnie?
|
Ostatnią rzeczą, którą powinien teraz robić, to tłumaczyć się przed zgrają patałachów biegających pod papieskim oknem i nie potrafiącymi zaakceptować faktu, że decyzja (słuszna lub nie), już dawno zapadła. Jakiekolwiek protesty, to szkodzenie miastu, a przede wszystkim Polsce.
Nie porównujmy go również z Franciszkiem, bo to zupełnie inni ludzie. Dziwisz został rzucony do Polski po latach egzystencji w zupełnie innym otoczeniu, odległym od lokalnych bagienek. Ja nie wiem na jakiej podstawie wyrobiłeś sobie skalę porównawczą, bo dla mnie tych dwóch osób nie da się porównać. Każdy z nich ma swoje zasługi i osiągnięcia na polu pracy z wiernymi.
Cytat:
|
Studenci Wam teraz nie pasują bo za młodzi tak? Ciekawe kto walczył z ZOMO na uliach? Emeryci?
|
Student, emeryt czy pracujący, to są wszystko Polacy. Każdego sprawa tragedii dotyczy, podobnie, jak i pogrzebu. Mamy podobno wolność słowa i każdy ma prawo wyrazić własne zdanie. Trzeba to jednak umieć robić odpowiednio, a nie biegać ze zdjęciami Jaruzelskiego czy prześcieradłami drąc mordy w miejscu gdzie jeszcze 5 lat temu składaliśmy znicze, kwiaty oraz barwy klubowe, a setki tysięcy przez kilkanaście dni modliło się...