lizzy napisał(a):

Mnie jakoś nie. Dziwisz niestety nie nadaje się do sprawowania takiej funkcji a ta sytuacja jest tego kolejnym przykładem. To że się sprawdzał jako prawa ręka jeszcze nie oznacza że się sprawdzi jako głowa, że ujmę to anatomicznie. Niestety nie ma charakteru, charyzmy ani osobowości predystynujących go do pełnienia takiej funcji i pod tym względem takiemu Suchemu Frankowi do kostek nie sięga.
Najlepszy dowód że teraz boi się jak ognia posądzenia że pomysł z Wawelem mógł być jego.
|
Tak jasne.. Każdy ma swój świat... Ta decyzja sprowadza do Krakowa wydarzenie bezprecedensowe w skali światowej... Wiec każdy kto z tym miastem jest związany powinien to docenić.
Kto chce protestować niech robi to po pogrzebie. Bo jaki to ma sens jak i tak nie zmieni decyzji?
Media to wykorzystują kolejny raz jadac z Krakowem..
Pamiętasz jak mało brakowało zeby nie pochowano Miłosza w Krakowie? Bo Ten Twój ''suchy Franek'' po pierwszym ataku mediów umył ręce w tej sprawie.? Pewnie nie pamiętasz. Dlaczego tak trudno jest niektórym obiektywnie oceniać ludzi...
Cytat:
wiślak 86:
Byc moze nie jestem historykiem i nie znam okolicznosci wiec nie bede dyskutowal na temat czy to jak zginąl Sikorski mialo wpływ czy nie na miejsce jego pochówek wiem ze tym co osiagnal za zycia swiadczy ze nalezy do najwybitniejszych Polaków.(śmierc mogła to tylko "potwierdzic" lub inaczej dac jeszcze jeden argument ale o znikomej wartosci-tak sadze)
|
Widzisz a wcześniej to był Twój pierwszy argument wg tego co napisałeś.
Wtedy Polska miała w służbie szereg WIELKICH ludzi a nie każdy znalazł się na Wawelu.
Ta katastrofa niewątpliwie dała powód do takiego pogrzebu, bez niej taki by się nie odbył.