|
O tempora, o mores!
Nikt nikomu nie zabrania wyrażania swoich poglądów, ale manifestowanie po podjęciu decyzji jest po prostu żenujące, a osoba widniejąca na tym zdjęciu budzi we mnie odrazę. Taką zwyczajną, ludzką odrazę wobec tego co niegodne.
Decyzję należy w tym momencie uszanować i tak jak wielokrotnie cytowano zamilknąć nad tą trumną. Takie żenujące manifestacje niczego nie zmienią, a powodują jedynie spadek wiary w rodzaj ludzki.
Ze swojej strony mogę dodać, że Lecha Kaczyńskiego uważam za najlepszego prezydenta jakiego Polska miała po 89 roku, ale nie mi oceniać czy należy mu się, bądź nie pochówek na Wawelu. Alea iacta est a wszystko oceni historia, bo jak widać wielu z Was nie potrafi nawet po śmierci podejść z dystansem do osoby prezydenta.
Jeśli ktoś uważa, że ma "intelektualne" prawo do protestowania na temat miejsca spoczynku to wypadałoby jeszcze zastanowić się czy "moralnie" również posiada predyspozycje. Naturalnym jest, że można o tym porozmawiać w cywilizowany sposób, żenującym jest protestować wobec takich faktów, a tym bardziej w sposób tak haniebny.
|