gooro33 napisał(a):

Szkoda ze TVN pokazał ten protest w Krakowie juz dwa dni temu, zanim sie jeszcze na dobre nie zebrał.
A jakoś pokazywać tych w Warszawie( do których maja najbliżej) czy tez ludzi w innych miastach nie chcieli..
Lepiej pokazuje sie jak w Warszawie stoi piękna kolejka a w Krakowie awantura... I to pokazani bez żadnych konkretnych argumentów... tylko jakieś ''yyy..eee... Katedra sw. Andrzeja tak?..'' albo ''Panie mnie tam pochowajcie..''
Ręce opadają... Ale niektórym jest tak Kraków wygodniej pokazywać...
I nie chodzi mi juz o to ze ktos protestuje tylko o to jaki obraz sie przekazuje...
|
A jakich Ty byś się od nich konkretnych argumentów domagał? Przecież oni nie maja takowych. Jaki argument może mieć laska wystylizowana na Marilyn Manson'a albo 17 latek pieprzący coś o Katedrze yyyyy chyba nie wiem kogo? Plus parę wywołanych babć i dziadków którym Kaczyński kojarzy się tylko z tym że "staremu" chcieli emeryturę zmniejszyć z 5000,00 na np 1200 ?
wiślak 86 napisał(a):

Napisz mi prosze w którym momencie protestujący obrazili prezydenta?
http://www.tvn24.pl/-2,1652102,0,1,w...wiadomosc.html
Jezeli głównym argumentem ma byc to ze prezydent mial marzenia to przepraszam bardzo ale takimi wypowiedziami pani profesor obraza prezydenta! Jak? Sugerujac ze jego kadencja byla bezwartosciowa bo niczego nie osiagnal. "jest to bardzo dobra decyzja nie ze wzgledu na dokonania prezydenta ale ze wzgledu na jego marzenia". i wczesniejsze zdania ze przegrywal dyskusje.
Pojawiaja sie tez argumenty ze jego smierc powiedziała prawde o Katyniu na całym świecie. Jednak czy naprawde mozna zasłużyc tym aby spocząć wsród mężów stanu? Przeciez to sugerowanie ze wybitną postacią zostaje sie przez przypadek(bo jak inaczej nazwac rozbicie sie samolotu). Sposób w jaki się umiera nie powinien być ŻADNYM argumentem. o wielkości czlowieka swiadczy jego zycie i osiagniecia.
Do dnia dzisiejszego ja osobiście nie uslyszalem ani jednego.(tylko takie ktore graja na emocjach ludzi np. ze byl patriota-ja nie uwazam sie za mniejszego od prezydenta choc oczywiscie nie osiagnalem ulamka tego co on).
Czy w sprawie Wawelu mogą wypowiadac sie tylko mieszkancy Krakowa? Pewnie ze NIE. Wawel jest dobrem NARODOWYM czyli nalezy do wszystkich i kazdy ma prawo do wyrazania opini bez wzgledu czy przyjechał tu na studia i jes tylko 2 lat czy mieszka tu od urodzenia.
|
Moje argumenty:
1) był prezydentem RP który fakt przypadkowo ( tez w sumie pewnie nigdy się do końca nie dowiemy) ale zginął w bardzo symbolicznych okolicznościach- wymiar tej śmierci prawdopodobnie będzie można docenić dopiero po latach
2) zginął podczas pełnienia służby państwowej
3) był dobrym prezydentem, nie medialnym ale dobrym - walczył o interes Polski na arenie międzynarodowej ( wbrew niektórym mediom)
4) był prawdziwym patriotą ( co pośród naszych elit politycznych jest bardzo rzadkie)
5) za komuny był w opozycji i walczył o niepodległą Polskę
6) i parę innych ale w/w uważam za kluczowe.
I na koniec - tak w sprawie Wawelu mogą się wypowiadać wszyscy ale nie w imieniu mieszkańców Krakowa jako ogółu ale w swoim własnym. Ktoś kto tu przyjechał na studia ( bardzo chwalebne) niech najpierw te studia ukończy zanim zacznie się publicznie wypowiadać na jakiekolwiek tematy nie dotyczące tychże studiów.