|
Jeśli bylaby decyzja o pochowku w Warszawie nie miałby nic przeciwko.Jest na Wawelu także myślę ze jest to godne miejsce i godny człowiek.Zresztą w niedziele kiedy nie było mowy o miejscu moja pierwsza mysle była Wawel.Ale to była tylko moja myśl.
Mądre słowa dziś były w radiowej Trójce gdzie jeden profesor stwierdził ze powinno się w konstytucji zapisać kilka lokalizacji w których mogą byc chowani Polscy Prezydenci. I to załatwiloby sprawę w przyszłości.Jak dla mnie Wawel jest znakomitym miejscem dla Prezydentów- o ile nie mieli za uszami zdrady stanu lub czegos podobnego.
Inaczej za niedługo w tej obsesji na Wawelu nie będzie sie chowac nikogo. Bo z wiekszością beda wątpliwości. Jednemu sie podoba Lem, innemu Szymborska,nastepnemu Penderecki, jeszcze innemu Wałęsa.A dla innych wszyscy powyżej bedą niegodni sąsiedztwa królów.
A najwięcej bedą krzyczeć ci którzy Wawel znają z TV a patriotyzm kończy sie na saksach u bauera pod Monachium sprzatajac mu za parę Euro w domu z portretem Hansa Franka
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
|