Wyświetl pojedynczy post
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2010, 10:02
Tiramisu napisał(a):Wyświetl post
Nie byłabym taka pewna.
Dla mnie nie musi to być Kaczyński, ważne by był to ktoś, kto będzie kontynuował "walkę" jego brata o NASZE. O pamięć, o szacunek i o godność. Ktoś, dla kogo będzie ważna Polska, a nie wyprasowany mankiet od koszuli. Lech Kaczyński nie bał się nazywać rzeczy po imieniu, zabrakło go i już widzimy co się dzieje: Putin jest fajny :O, bo pomaga, bo się pomodlił. I niech się tylko któryś z kolegów Tuska albo inne barachło dostanie do Pałacu, i będziemy spowrotem popychadłem świata. Twarz Putina sekundę po wypadku rozjaśnił uśmiech - mogłabym się założyć.
Nie chodzi o to, czy ktoś się zgadza z wizją ś.p. Lecha Kaczyńskiego. Chodzi o to, by dostrzec, że walczył o swój kraj, w taki sposób w jaki pozwalały mu dzisiejsze czasy. Nie dziwi mnie, że młodzi Polacy (bo głównie młodzi) tego nie rozumieją. W tym kraju wartości umarły, bo przestało się je wpajać dzieciom. Lech Kaczyński próbował nam przypomnieć, jakie to ważne, by jednak to robić, bo nie zrobi się samo. Mam nadzieję, że choć trochę mu się udało. Czas pokaże.
Masz rację. I ja to, chociaż to "nie był mój prezydent" doceniam. I na pewno wolę taki rodzaj "robienia polityki" niż wchodzenie do tyłka wielkim tego świata. Jednak mimo tego uważam, że Wawel to jednak za wysokie progi. Po prostu nikt z obecnie żyjących nie powinien być tam pochowany. Takie jest moje zdanie i myślę, że o to chodzi większości krytykujących. Nie mylić z krzykaczami z fejsbuka.

Boli mnie to, że urządzono z tego taką szopkę i gierkę polityczną. I jestem pewny kto za tym stał, bynajmniej nie Marta Kaczyńska.
the end