marian3a napisał(a):

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html
Na Wawelu ale nie obok Piłsudzkiego....
pierwsza moja myśł... zasługuje czy też nie na Wawel...teraz już tak na "trzeźwo" uważam że to dobry pomysł. tak jak w artykule na wp.pl może nie obok J. P. ale na Wawel zasługuje z kilku powodów. Został wybrany na prezydenta RP, walczył o Polskę i Polaków. nie sprzedał kraju jak zapewne się to stanie w niedługim czasie. Był dobrym, mądrym człowiekiem i urzędującym prezydentem.
Na uroczystości pogrzebowe zapewne przyjadą najważniejsi i najpotężniejsi ludzie na świecie. W Warszawie nie ma gdzie takich ludzi przyjąć, już widze jak z 30-80 prezydentów premierów stoji w deszczu na cmentarzu ... czy też uczestniczą w nabożeństwie w jakimś kościółku...
Lech Kaczyński powinien zostać pochowany z największymi honorami jak na prezydenta RP przystało... to nie jakiś premier czy poseł a Prezydent !!
|
zapewne Komorowski juz czeka, zeby oglosic przetarg.
to ze byl madrym i dobrym prezydentam to troche za malo jak dla mnie na pochowek na Wawelu.
zreszta inni tez zostali wybrani na prezydenta. taki jeden nawet juz w 1 turze wymiotl wszystkich konkurentow - to dopiero osiagniecie.
mam rozumiec, ze jakby byl pochowany w Warszawie, odbylo by sie to bez honorow?