|
odnoszę wrażenie, że dyskusja jest bardzo szarpana, ponieważ przeciwnicy wyboru Wawelu uderzają różnymi argumentami, nie ogarniając szerszej perspektywy. no cóż, trudny temat faktycznie, aczkolwiek w tym momencie ciekawi mnie co w skrytości serca/duszy myśli o tym wszystkim Tusk - proszę nie interpretować tego jako podejrzeń wobec niego czy nieufności w tym momencie, ale zwyczajnie zastanawia mnie, czy premier nie zwróci większej uwagi na kwestie hisotryczne (sam jest historykiem), pamięci narodowej i jej zdecydowanej promocji śladem Prezydenta, bądź nie zmieni podświadomie linii politycznej na bardziej prawicową/konserwatywną. jako prawicowiec, mam taką delikatną nadzieję.
ps, przepraszam, jeśli to w jakiś sposób naruszałoby dobre obyczaje forum, ale gdyby ktoś zechciał, to jutro o godz. 20 na placu Matejki zbiorą się zwolennicy wyboru Wawelu i "ciszy nad trumną", by oddać hołd nie tylko Prezydentowi, ale i innym Ofiarom - być może dojdzie też do jakiś spokojnych manifestacji, przemarszu. dziś np. wędrówkę zwolenników wyznaczyła trasa plac dominikański - kuria - krzyż katyński. pozdrawiam
|